*Oude doos

Met dank aan Paul!

Bloesem Classic te Zonhoven(B) van de 30 groep op 16 april 2011.

Met goede weersvoorspellingen voor deze dag  werden om 7.15 uur de fietsen opgeladen op de auto’s en fietskarren op  het vrachtwagenterrein aan de Westelijke Parallelweg in Krabbendijke. Met 6 auto’s  werd om 7.30 uur  richting Zonhoven in Belgie gereden, waar we na 115 km. aankwamen. Als altijd was ook hier alles weer goed geregeld, zoals parkeren op het voetbalveld. Zo te zien aan het aantal auto’s was dit een goed bezochte toertocht. Dat bleek ook bij de inschrijvingstafel. Maar vanwege het feit dat de NTFU op zijn lidmaatschapspasjes een barcode heeft afgedrukt en dit ook heeft afgestemd met meer internationale bonden, verliep dit inschrijven vrij snel.

Met de 30 groep hadden we 11 deelnemers te weten: Adriaan van Zijp, Adrie Moelker, Paul van Koeveringe, Piet Schellekens , André Dek, Bram Kamerling, Arthur Kievit, Wim van Vossen, Frans Sinke, Rinus Verhulst en Wies de Blok.  De vraag die ieder voor zichzelf stelde was,  welke kledingstukken doe ik aan? Het was namelijk nog maar 8 graden. Hierdoor zag je snel allerlei verscheidenheid: Lange broeken, korte broeken, beenstukken, shirts met lange mouwen, shirts met korte mouwen met armstukken. Na de nodige afwegingen konden we de rit  om 9.30 uur aanvangen.

Na enige gewenning aan het soort pijlen werd na 20 km. het eerste vals plat aangedaan. Dat was voor iedereen weer even wennen. De omgeving werd steeds mooier, bloeiende boomgaarden, glooiend terrein en mooie dorpjes. Zoals gewend in onze groep draaien we beurtelings door als groep, zodat iedereen enkele kilometers op kop komt te rijden. Dat werd door enkele bekenden van ons, welke bij onze groep  aansloten niet altijd goed begrepen, zodat hierdoor de nodige verwarring ontstond. Dat leidde ook een keer door de verkeersregels niet toe te passen, tot een hachelijke situatie.

Via Bokrijk, Tuibrug, Wimmertingen, Ulbeek, Mettekoven en Mielen Boven Aalst kwamen we in Kerkom na 55 km. aan bij de 1e bevoorrading. Hier werden we in onze beleving uitbundig begroet door kerkklokken, welke zo luid klonken, dat je nauwelijks een gesprek kon aangaan. Ondanks dat, werd  er volop eten en drinken aangeboden. Inmiddels konden ook enkele kledingstukken worden uitgetrokken, omdat de temperatuur inmiddels aangenamer begon te worden.  Na een ½ uurtje zijn we weer verder gereden en prompt stopte toen ook het klokgelui. Bij navraag bleek dit voor een begrafenis te zijn, dus minder vrolijk dan eerst gedacht.

Omdat de afspraak was dat we met onze groep de 125 km. afstand zouden rijden, moesten we opletten om tijdig de afslag hiervoor te nemen. Door het genieten van de mooie omgeving en de steeds aantrekkelijker wordende temperatuur, kon er een  goed tempo binnen de groep aangehouden worden. Op de slingerende wegen door de dorpjes en het open en glooiend landschap was het echter niemand opgevallen, dat we achteraf bezien toch de afslag gemist hadden.

We reden via Velm, Gingelom, Montenaken, Cras Avernas, Boelhe, Corswarem, Jeuk, Mechelen Bovelingen naar Heers.  Inmiddels was het 13.00 uur en 100 km. op de teller, terwijl de 2e bevoorrading op 85 km. zou zijn.  Inmiddels had iedereen wel zin in koffie en werd er gestopt bij een aantrekkelijke locatie, een kruising tussen een klooster en een oude boerderij, met een mooie zonovergoten binnenplaats. Hier smaakte de koffie weer prima met de andere meegebrachte etenswaren. Enkelen van ons bestelden nog een appelgebak, deze waren zeer luxe met ijs en rode bessen, waar prompt een foto van werd gemaakt.

Na de bevoorrading weer de draad opgepakt om de laatste 50 km. nog  te rijden. Al snel kwamen we bij de originele bevoorrading van de organisatie in Bommershoven. Hier zijn we dan maar aan voorbij gereden. Kort hierna kwam dan toch nog een echt klimmetje voor de wielen, waar toch nog even op doorgeduwd moest worden. Maar zoals altijd bij ons gewend, bovenop de klim even wachten op elkaar.

Via Gors op Leeuw, Vliermaalroot, Diepenbeek, Bokrijk, Termolen werd het tempo er weer aardig opgelegd en zijn we na 150 km. weer aangekomen in Zonhoven. Het gemiddelde was overeenkomstig de doelstelling van onze groep. Bij de finish waren inmiddels de andere groepen al aanwezig en zaten te genieten op het zonnige terras. In de kantine werd je bij het inleveren van het startbewijs nog getrakteerd op een stuk Limburgse vlaai, om ook de inwendige mens weer te versterken.

Na het opladen van de fietsen op de auto’s en karren zijn we weer richting Krabbendijke vertrokken waar we omstreeks 17.30 uur weer arriveerden. Al met al kunnen we weer terugkijken op een geslaagde fietsdag, met dank aan mijn fietsmaatjes.

Wies de Blok

 

Bloesem Classic te Zonhoven(B) van de 28 groep op 16 april 2011.

Het was vroeg op deze morgen, om deel te nemen aan de Bloesem Classic. Vertrek om 7.30 uur vanuit Krabbendijke. We waren met 7 leden van onze groep, namelijk Nel, Janneke, Koos, Jaap, Jacco, Rini en ondergetekende. Het beloofde een mooie dag te worden en we vertrokken samen met de andere groepen richting Zonhoven, waar we rond 9.15 uur arriveerden. Eerst inschrijven en dan nog even een bakje koffie en natuurlijk ook wat eten .

Daarna vertrokken we om 9.45 uur voor de tocht die prima was uitgepijld. We reden eerst wat vlak, maar nadat we de snelweg waren overgestoken veranderde het landschap in een mooi golvend terrein, omsloten door veel boomgaarden die prachtig in bloei stonden. Echte hellingen waren er eigenlijk niet maar meer verraderlijk valsplat, maar dat gaf eigenlijk geen problemen. Alleen Koos had er soms moeite mee, maar wat wil je ook met een voet die niet erg meewerkt. Maar petje af voor zo'n doorzetter. Menigeen was helemaal niet op de fiets gestapt. Na ongeveer 55 km. kwam de eerste verzorging, de volgende op ongeveer 85 km.. Deze waren voor Belgische begrippen wat karig, maar dat werd aan het einde van de tocht noch goedgemaakt, want er was voor ieder een lekker stuk Limburgse vlaai. Verder verliep de tocht prima zonder incidenten. Even voor 4 uur waren we weer terug bij het beginpunt. Na ons te hebben omgekleed hebben we noch wat gedronken en zijn we weer huiswaarts gereden en daar veilig aangekomen. Al met al een fijne fietsdag .

Marion Schouten.

Bloesem Classic te Zonhoven(B) van de 20 groep op 16 april 2011. 

Om half 8 vertrokken we met 24 fietsers vanuit Krabbendijke naar Zonhoven. Het was nog iets wat frisjes met zo`n 6 graden, maar goed de dag begon nog maar net, dus hadden we goede moed dat het wat warmer zou worden. Zo rond 9 uur waren we in Zonhoven voor de inschrijving. Het was al een drukte van belang daar. Aan het einde van de dag zou blijken dat er 2500 deelnemers waren, dus niet zo heel verwonderlijk dat we door vele groepen gepasseerd werden. Esther zat al aan de start te wachten met Adriaan, Frans en Anneke. Die waren al een dag ervoor op de camping aangekomen. Esther was voor deze dag mijn enige collega fietser. De anderen hadden allemaal andere bezigheden. Toen ongeveer iedereen gestart was, zijn wij ook van start gegaan. Voor ons was het niet zo'n grote afstand, maar gezien de rugklachten van Esther gewoon genoeg. We hebben het gezellig gehad en leuke terrasjes aangedaan, maar het wilde niet echt opwarmen. De zon liet zich niet zo van z'n goede kant zien. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop van de tocht,  na inlevering van de inschrijvingsbon kregen we nog een heerlijke punt Limburgse Vlaai of een heerlijk hard broodje met hesp. Al met al een leuke dag en een mooie tocht door verschillende landschappen. Heel knap uitgezet zo voor de 45 km.

Nellie van Vossen

        

 

      Zonhoven Bloesem Classic 2014

     Op zaterdag 19 april nam T.C. DE TRAPPERS met alle 4 groepen deel aan de prachtige klassieker "de Bloesem Classic" in het Belgische Limburg, met als start- en finishplaats het mooie plaatsje Zonhoven. Om 7.30 uur vertrokken we met 23 deelnemers vanuit Krabbendijke. Na de inschrijving ging de 30 groep met 8 deelnemers van start, de 28 groep met 5 fietsers, de 25 groep ook met 8 leden en Nellie en Bernadet vormden met z'n tweetjes de 20 groep.

      Het weer was redelijk goed. Zonnig, echter nog met een stevige, koude, noord oostelijke wind. Lange broeken en shirts met lange mouwen waren 's morgens gewenst en velen deden die 's middags ook niet meer uit. In totaal registreerde de fantastische organisatie bijna 3.000 deelnemers. Alles was op de VWB manier uitstekend geregeld. Zo ook de routes, maar daar viel van te zeggen, dat de echte bloeitijd van de fruitbomen eigenlijk al voorbij was. De bloesem was op vele plaatsen reeds van de bomen gevallen.

     Iedereen van T.C. DE TRAPPERS kwam weer heelhuids terug bij de finish, waar iedereen werd onthaald met een abrikozen- of rijstevlaai. Omdat we de verst weg komende ploeg van 23 deelnemers waren, kregen we nog een hele vlaai aangeboden. Kees Wisse als nestor van de TRAPPERS ploeg mocht die mee naar huis nemen. Het enigste minpuntje van deze tocht was het feit, dat we de auto van André Dek bij terugkomst aantroffen met een totaal verbrijzelde achterruit. Oorzaak? In ieder geval geen inbraak. Vermoed wordt, omdat er een flyer op de grond lag, dat een flyerverspreider een flyer wilde aanbrengen tussen achterruitenwisser en achterruit en dat daarbij de wisser hard op de ruit is gebonsd, met een verpulvering van de achterruit tot gevolg?!?! Gelukkig had het geen gevolg voor de terugreis. Hooguit was het wat lawaaierig in de auto van André.

      Paul van Koeveringe