14 oktober

30 groep

Wat een schitterende fietsdag was het vandaag! Uiteraard werd er in Yerseke e.o. druk geappt wie er deze middag mee zou gaan om in clubverband van dit schitterende weer te genieten. Jan was al in Krabbendijke en Goof beloofde me om 13.00 uur op te komen halen. Helaas kon Jos niet mee vanwege een vastgeroeste ketting(?)
In Krabbendijke was het gezellig druk bij de startlocatie. Bij het vertrek van de 30-groep wilde ook onze gastrijder van deze middag, Leen de Koeijer, aansluiten maar toen hij werd terug geroepen door de mannen van de 28-groep kwam alles weer op z’n pootjes terecht.
Bij de 30-groep waren we met z’n tienen vandaag t.w. Rinus Verhulst, Rinie Jakobsen, René Staal, Sjaak Rommers, André Dek, Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Jan Neels, Goof Tromp en ondergetekende. Jan wilde wat vroeger de pijp aan Maarten geven want hij had z’n topvogels op een tentoonstelling in Krabbendijke staan. Hij wilde tijdig terug zijn om de prijzen in ontvangst te kunnen nemen. Omdat wij niet weten hoe Jan er bij een prijsuitreiking uitziet heeft hij, op ons speciale verzoek, geposeerd voor de foto toen Goof een lekke band had. Ik denk dat je als fotograaf jezelf gelukkig mag prijzen met zo een winnaar.


Het wisselen van de band bij Goof was trouwens een nieuw record van Rinie. Bij de vraag aan Goof of hij het een beetje had kunnen volgen om er wat van te leren kreeg ik in ieder geval geen duidelijk antwoord. Later bleek dat Rinie ongerust was dat hij de doorkomst van de wielerwedstrijd door Zeeland zou missen door dit oponthoud. Nou ik kan iedereen zeggen………we hebben gewoon moeten wachten hoor.
De route van onze groep was globaal: vertrek Krabbendijke, Oostdijk, voor Waarde richting Kruiningen, over de sluizen richting Willem Annapolder, hierna richting Ovezande voor de doorkomst. Daarna naar ’s-Heerenhoek, Lewedorp, via de Piet naar Kats waar we de koers tegemoet zouden rijden. Helaas, het koersverloop was anders dan wij verwachten en zonder de renners nog live te hebben gezien zijn we over Wemeldinge op huis aangereden.
Ik heb genoten van een prachtige fietsmiddag. Helaas was ik niet in staat om mijn kopbeurten te doen. Ik beloof jullie dat ik, zodra het weer wat gemakkelijker gaat, deze weer zal inhalen. Totaal gereden: 86 km met een gemiddelde wat past bij de deelnemers.

P.S. via de laatste Nieuwsbrief is aan alle leden gevraagd om kenbaar te maken wie er in het bezit is van een Bedrijfshulpverleningscertificaat, EHBO-diploma en reanimatie cursus. Ik begreep vanmiddag van onze secretaris dat hij nog niet bestookt was door personen die deze cursus(sen) hebben gedaan. Graag alsnog doorgeven aub. Ook indien het certificaat verlopen is zouden wij als bestuur dit graag willen inventariseren. Alvast bedankt.

Sportieve groet,

Frans Sinke