4 november

Na een prachtige heldere ochtend, en juist toen het rond 12 uur alsmaar donkerder werd, kreeg ik een berichtje van Jan Neels of er nog interesse was om te fietsen deze middag. Ik meldde me onder voorwaarde dat het droog was en ook Goof gaf te kennen deze middag van de partij te zijn.
Juist toen we startten vanuit Yerseke vielen de eerste druppels. Toch leek het er nog niet op dat deze middag in het water zou vallen, alhoewel de buienradar niet echt positief was. Onderweg werden de enkele druppels een gestaag regentje en toen we in Krabbendijke arriveerden regende het echt. Toch waren wij niet alleen want ook Rinie en Nel stonden al te trappelen van ongeduld en ons kersverse lid Leen de Koeijer en good old Wim van Vossen stonden ook al in het gareel.
Zoals gezegd waren inmiddels de enkele druppels overgegaan in een gestage regenval. Nadat Rinie voor de 3e keer naar de sloot was gereden om te kijken hoeveel kringetjes er te zien waren binnen een tijdsbestek van 5 seconden werd unaniem besloten om maar onverrichter zake om te keren. We besloten nog wel om Wim, via Hansweert, bij de Postbrug af te zetten. Dus een korte rit die wel beloond wordt met punten!
Deze middag was wel heel duidelijk te zien met wie er rekening gehouden moet worden voor een topklassering in de “Wintermutscompetitie”.  Er zijn enkele dingen die opvielen en het vermelden waard zijn.
Te beginnen met het erepodium van vorige week van de zomercompetitie: 3 klasbakken uit Wemeldinge stonden vorige week uitgebreid te glunderen van trots toen bekend gemaakt werd wie de winnaars geworden waren in het seizoen 2017. Nu echter de weers-omstandigheden wat minder zijn zagen we nog maar 1 van deze coureurs terug en viel het op dat er, ondanks de mindere omstandigheden, 4 bikkels uit Yerseke aan de start verschenen. Hiermee lijkt het mij duidelijk dat de kans gering is dat het huzarenstukje uit Wemeldinge wordt herhaald bij de prijsuitreiking van de felbegeerde, enige echte “Leo Goeree Wintermuts troffee”
Verder: de bereidheid om ditmaal een kampioen uit Yerseke te verwelkomen leeft enorm in dit vissersdorp. Leen de Koeijer, die straks enkele zaterdagen wegens verplichtingen niet aanwezig kan zijn, is zelfs bereid om de punten die hij nu verdient, tegen slechts een kleine vergoeding of zelfs geheel gratis, af te staan aan de Iesenaar die het dichtste bij het ereschavot staat. Wij zullen deze mogelijkheid uiteraard uitgebreid binnen het bestuur voorleggen.
Last but not least: Ook Krabbendijke staat te popelen om voor het eerst een winterkampioen af te leveren voor het seizoen 2017-2018. Niemand minder dan het echtpaar Jakobsen zijn gevaarlijke outsiders voor de competitie. Ze zijn dermate fanatiek dat er wel twee keer gevraagd werd of ik niet wilde vergeten om hun namen als deelnemer van de 1e “wedstrijd” op te geven bij de wedstrijdadministratie van de Wintermutscompetitie.
Kortom: het belooft een spektakel te worden voor de komende periode wie ditmaal tijdens de 1e voorjaarsrit gehuldigd mag worden als kampioen van de TC de TRAPPERS Wintermutscompetitie.

Sportieve groet,
Frans Sinke