11 november

2e Winterrit TC de Trappers

Daar waar er vorige week maar weinig deelnemers aan de start verschenen, meldden zich bij de 2e gelegenheid, ondanks de sombere en miezerige omstandigheden, een compleet peloton fietsliefhebbers om nog aanspraak te maken op de LG Wintermuts-trofee. We mochten op deze middag totaal 16 deelnemers, waarvan 1 gastrijder, verwelkomen. Een aantal deelnemers waar we als club trots op mogen zijn!!
Al voor de start was duidelijk hoorbaar wat de meeste deelnemers had aangespoord deze middag. Er is nu al een ongekende competitie ontstaan om in het voorjaar van 2018 de felbegeerde trofee in ontvangst te mogen nemen. Wie echt kort wil eindigen in het winterklassement  kan het zich niet veroorloven om één of meerdere ritten te laten lopen. En…, heel uniek, er heeft zich onder deze stoere, winterse, en mannelijke omstandigheden een vrouw als kandidaat gemeld die naar alle waarschijnlijkheid moeilijk van een 1e plaats afgehouden kan worden. Onze Nel is er echt op uit om deze trofee in ontvangst te kunnen nemen. Het belooft een ongekend spannende competitie te worden die waarschijnlijk pas bij de laatste rit beslist zal worden. Wij zullen ons kunstzinnige vriend uit Waarde vooral vragen toe te zien op een gender neutrale trofee.
De aanwezigen waren in willekeurige volgorde : Paul van Koeveringe, René Staal, Piet Eversdijk, gastrijder Hans-Peter Eversdijk, Hans Linthout, Wim van Vossen, Adrie Moelker, Frans Meijaard, Marion Schouten, Rinie en Nel Jakobsen, Jaap Houtekamer, Rinus Verhulst, Jan Neels, Goof Tromp en Frans Sinke.
Nadat unaniem was besloten om, ondanks de vele deelnemers, met 1 groep te rijden, vertrokken we richting zuidwesten.  We zetten koers richting Oostdijk, Waarde en de sluizen bij Hansweert.  Hierna werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de landbouw activiteiten en reden we onder de zeedijk richting Hoedekenskerke waar we via allerlei weggetjes bij Nisse uitkwamen. Daarna volgden we de route via ’s-Heer-Arendskerke naar Wilhelminadorp waarna we over de Postweg huiswaarts keerden.
Onze gastrijder Hans Peter voelde zich goed thuis in ons clubje. Hij verzaakte niet alleen maar heeft bovendien kilometers lang, met de wind op kop, samen met dé krachtpatser uit Krabbendijke aan de kop van de groep gesleurd. Chapeau hoor!!
Totaal hadden we iets meer dan 70 kilometer op onze tellertje met een gemiddelde wat paste bij de samenstelling van deze groep. Ondanks de miezerige omstandigheden die wij met name aan de zuidkant van de route hadden, hebben alle deelnemers een plezierige zaterdagmiddag rit gehad.

Met sportieve groet,
Frans Sinke