18 november

3e Winterrit TC de Trappers

Wederom een grote opkomst op deze winderige zaterdagmiddag van 18 november. De weersomstandigheden kon je gerust guur noemen maar ondanks deze omstandigheden meldden zich een recordaantal deelnemers bij de start van de 3e winterrit.
Lekker uit de wind op het parkeerterrein achter een mooie, en hele schone, vrachtauto werden er de nodige grappen en grollen over en weer geslingerd. Na even de koppen geteld te hebben bleef de teller op 16 deelnemers staan. Dat gaf me ook even de tijd om de deelnemers naar gemeente te rangschikken. Hieruit bleek uiteraard de gemeente Reimerswaal het best vertegenwoordigd te zijn. Als we echter de deelnemers per dorpskern bekijken zien we toch dat Wemeldinge in zowel de zomer- als nu ook bij de wintercompetitie een sterke, plichtsgetrouwe elitekern heeft waar menig dorp jaloers op is. Ook Waarde is zo een dorp dat zowel in kwaliteit als ook in kwantiteit deze middag het Trapperspeloton bepaald niet waardeloos maakte. Met de aanvulling van Kruiningen, Krabbendijke, Kapelle en, last but not least, Yerseke telden we dus dit grote aantal deelnemers. De deelnemers, in volgorde per dorpskern, waren: René Staal, Marco Flipse, Leo Goeree, Ronnie Karelse, Wim van Vossen, Adrie Moelker, Frans Meijaard, Marion Schouten, Leen de Koeijer, Jan Neels, Frans Sinke, Paul van Koeveringe, Bram Kamerling, en het echtpaar Rinie en Nel Jakobsen.
Kortom: alle favorieten voor dé collectorsitem van 2017-2018 waren aanwezig zodat er, wat dat betreft, nog geen beslissende ontsnapping waar te nemen is.
Volgens mij was de route nagenoeg hetzelfde als de 2e winterrit waarbij we aantekenen dat René Staal (moest deze Piet soms abseilen van de kerktoren?) een wat kortere route nam i.v.m. familiaire afspraken en dat Wim van Vossen zijn voorkeur onderweg verbaal kenbaar maakte door een lusje extra over de Piet voor te stellen. Gelukkig kon een gemiddelde modus worden bereikt van ca. 75 kilometer.
Zoals hierboven genoemd dus een grote deelname. Ik vind zelf dat zeker bij deze grote groepen het “met de klok mee” draaisysteem, wat wij altijd binnen clubverband hanteren, ook tijdens de winterritten gehandhaafd moet blijven. Dit systeem bevorderd de rust in het peloton en bovendien bevorderd het ook het sociale gevoel dat we met z’n “allen” bezig zijn. Ik zou zeggen: laten we het gewoon de volgende keer proberen. De lengte van de kopbeurt speelt hierin geen enkele rol.   
Ik kan zelf weer terugkijken op een bijzonder geslaagde middag en ik hoop, maar ben er eigenlijk ook van overtuigd, dat iedere deelnemer hetzelfde gevoel gehad heeft.

Met sportieve groet,
Frans Sinke