25 november

De buienradar had de hele week laten zien dat de zaterdag in het water zou vallen. Gisteravond zag het er in ieder geval niet slecht uit met 53% kans op regen net rond 13.00/13.30 uur.
Zag er vanmorgen niet slecht uit, maar rond de klok van12.00 uur veranderende de lucht al. Maar het zou na de bui opklaren. Om even na 13.00 uur belde Piet Eversdijk of het hier regende ja nog wel zei ik, in Kapelle was het inmiddels droog hij zou met zoon vertrekken richting Yerseke.
Alles klaargezet en 13.15 uur vertrokken we naar de parallelweg benieuwd wie we zouden aantreffen. En ja Jan Neels arriveerde net voor ons. Die vertelde dat Frans er vanaf zag om mee te gaan en of we Leen de Koeyer bij Hansweert op wilden pikken.
Van Wemeldinge kwam er ook niemand opdagen wat we toch wel verwacht hadden.
We besloten dan eerst maar richting Yerseke te rijden. Aan de Molendijk kwamen we Piet en zoon tegen, zijn omgedraaid en richting sluizen gereden waar we Leen nog aantroffen.
Gezamelijk verder de rit zo goed als hetzelfde van vorige week. De heren moesten het tempo wat matigen, ik had een slechte dag de adem wilde niet wat ik wilde. Op de dijk nabij 's-Gravenpolder reed Jan lek, het was zo gefixt met hulp van Rinie en kon ik even recupereren. Eigenlijk had ik terug willen rijden dus die lekke band kwam me goed uit.
Met zo een kleine groep werd er gezellig over van alles gebabbeld. Jan en Rinie over vogels. En Leen met Piet veel over vis en Bali.
Eer we er erg in hadden waren we bij Kapelle waar Piet en Peter huiswaarts keerden.
Jan sloeg bij Yerseke als eerste af en Leen vergezelde ons langs de pitten nog tot aan de polder tot bij de grindweg.
Rinie en ik zijn toen eerst maar langs de wasstraat gereden om alles schoon te spuiten, het weer was nog prima geworden maar natte wegen en slikresten, het was behoorlijk smerig.
En als club mogen we weer een nieuw lid begroeten, Piet zijn zoon wordt ook lid.
Bij thuiskomst had ik 75 km op de teller in een mooi wintertempo.

Nel