2 december

5e Winterrit TC de Trappers

Geweldig koud was het deze zaterdag de 2e december 2017. Ik denk zelf dat het een van de koudste, zo niet dé koudste, dag van2017 was. Na een hele morgen lekker bij de kachel te hebben vertoefd polste ik de ambitie van de leden uit Yerseke waarna ik al spoedig een reactie van zowel Jan (positief) als Goof (negatief) ontving. Dus dan toch maar mijn fietskleding aangetrokken en samen met Jan Neels naar Krabbendijke gereden.
Nadat we onderweg hadden afgesproken dat, in het geval geen verdere deelname aan de start zou staan, we maar een rondje Hoedekenskerke zouden doen, werden we op het parkeerterrein verrast. Er waren, ondanks de barre Noordpoolachtige temperaturen, nog heel wat deelnemers voor deze 5e wintercompetitierit. Daarmee nogmaals bevestigend dat de LG wintermuts een echt collectors item is en een zeer gewild gadget is binnen onze vereniging. We bespeurden onder de dikke wollen mutsen de volgende gezichten: Paul van Koeveringe, Rinie en Nel Jakobsen, Adrie Moelker, Marco Flipse en natuurlijk Jan Neels en ondergetekende.
Bij de start waren we eensgezind wat betreft de afstand (niet te groot) en werd na een korte overweging besloten om ditmaal via het nieuwe fietspad langs de Roelshoek koers te zetten naar het kassengebied bij Rilland. Hierna de oversteek langs het spuikanaal naar de Zeedijk bij Bath. Na eerst buitendijks te hebben gereden werd bij Waarde toch de oversteek gemaakt naar de binnendijkse kant. De zuidwestelijke wind was dermate guur dat dit toch een beter idee was.
Hierna volgden wij de route langs de dijk en langs den Inkel richting kanaal Zuid-Beveland. Paul sloeg nog voor de Vlakebrug af naar zijn warme haard in Kruiningen waar de koffie waarschijnlijk klaar stond. De anderen spraken af om Adrie bij de Postweg af te zetten zodat hij over de brug, waarvan Jan Neels meende dat hij 14 dagen afgesloten geweest was, weer naar zijn kanaaldorp kon rijden. Wij zelf reden daarna naar Yerseke waar ik bij thuiskomst toch nog bijna 60 km op mijn tellertje had. De rest van ons gezelschap moest toen nog naar respectievelijk Waarde en Krabbendijke.
Mijn handen en voeten waren blauw van de kou en ik had in eerste instantie alleen maar zin in een lekkere warme douche. Toch na een tijdje, bij een heerlijk bakje koffie, was ik toch weer blij dat ik geweest was en kon ik weer terugkijken op een koude middag fietsplezier.

Met sportieve groet,

Frans Sinke