9 december

Vanmiddag een extra hemd aangetrokken, ik had gedacht dat het kouder zou zijn.
Een aantal kilometers vooraf gereden omdat de luchtwegen zich even moeten aanpassen aan de koude lucht. Benieuwd wat en wie zich zullen melden.
En dat waren er 10 deze dag, na vorige week verwachte ik dat niet.
Aanwezig onze zorgzame wegkapitein Adrie Moelker, Jan Neels op zoek naar zijn 2de wintermusse, stoemper Rinus Verhulst, de wintermusse winnaars 2016/2017 Marion Schouten en Rinie Jakobsen (met slechte benen ja ja) onze voorzitter/penningmeester Frans Sinke de secretaris René Staal en Paul van Koeveringe nog steeds verkouden. En nog een extra dame Janneke Poley en ik.
Wat ongein op het parkeerterrein over snoertjes aan lampen zetten dat ik op zoek ben naar karweitjes voor manlief. Nou ik kan jullie verzekeren, hij heeft het altijd druk met fietsen, schilderen enz. Dat snoertje moest een half jaar wachten.
Wij besloten maar tot aan 's-Gravenpolder mee te fietsen omdat we andere verplichtingen hadden.
We zijn richting Oostdijk, den Inkel Kruiningen, sluizen Hansweert  om via de oude s’Gravenpolderse dijk richting s’Gravenpolder te fietsen. Daar keerde Janneke huiswaarts en zijn wij even later teruggedraaid. Er was veel auto verkeer vond ik onderweg in de polders en de ene automobilist heeft wat meer geduld dan de andere.
Het vervolg van de rit heb ik even op Strava bekeken. Ze zijn Kwadendamme,Nisse, s’Heerarendskerke, Wolphaartsdijk, Wilhelminadorp, Kattendijke, Wemeldinge,over de Postbrug huiswaarts gekeerd. Wat er verder is beleefd is dat weet ik niet. Ieder had zo ongeveer rond de 70km op de teller staan. Een doelstelling genoeg met deze temperaturen.
Rond de klok van 18.00 uur troffen we René nog aan de bar in Meerwaarde, en dronken we nog wat.
Nog even en dan zitten we met de kortste dag, hopelijk volgende week een leuk aantal deelnemers.

Nel Jakobsen

PS wie meld zich eens als schrijver aan?
Het is heus niet zo moeilijk hoor.