13 januari

Winterrit 13 januari 2018

Na enkele weken eten, drinken en lekker niets doen was het deze zaterdag dé gelegenheid om weer eens sportief bezig te zijn. De weersomstandigheden waren gunstig: weinig wind, droog weer en een temperatuur van een graad of 6.
Omdat onze grote favoriete coryfee uit Yerseke, zonder anderen iets te misgunnen natuurlijk, al enkele weken zonder zijn secondanten op pad was geweest heb ik eerst toestemming gevraagd om mee te mogen rijden. Nadat ik van harte uitgenodigd was en ook Goof te kennen had gegeven dat hij weer meekon na zijn blessure aan zijn hand, reden wij om 1 uur weg vanuit de Langeville. Uiteraard wist ik mijn plaatsje tussen deze kleppers en reed ik dus in het laatste wiel naar Krabbendijke. Volgens mij was het vet in de lagers en de olie op de ketting van mijn fiets ook nog niet soepel genoeg want bij de snelheid van ca. 25 km/uur had mijn ademhaling meer weg van een stoommachine dan van een sportieve fietser. Onderweg naar de start sloten Janneke en Frans Huyge net voor Krabbendijke nog aan.
In Krabbendijke aangekomen werden wij verwelkomt door een bijzonder grote groep van 17 rijders die deze middag ook wilden gebruiken om wat calorieën te laten verdwijnen. De top van het klassement om de felbegeerde wintermuts van 2017-2018 was natuurlijk geheel compleet t.w. Jan Neels, Rinie en Nel Jakobsen. Verder waren daar: René Staal, Ron Karelse, Leo Goeree, Jaap Houtekamer, Rinus Verhulst, Paul van Koeveringe, Arthur Kievit, Goof Tromp, Janneke Poley, Wim van Vossen, Hans Linthout, Frans Sinke en de gastrijders Frenky van de Puyenbroeck ( de Belgische ex rassprinter) en Frans Huige. Deze laatste gaf bij de start aan dat hij niet het gehele rondje mee zou rijden omdat hij in de achterliggende week ongeveer de trainingskilometers van Froome heeft benaderd.
Onze, voor deze middag unaniem ter plaatse uitgeroepen, reserve wegkapitein, Paul van Koeveringe, stelde voor om langs de provinciale weg richting Heimolen te rijden waarna we via Huijbergen en Ossendrecht weer langs de Westerschelde zeedijk het Zeeuwse land in zouden rijden.
Janneke Poley keerde al snel na de start terug naar huis. Nog voor de brug over het Schelde-Rijn kanaal zagen we een Trapperstenue voor ons uit rijden. Het bleek Henk Lobbezoo te zijn die daarna aansloot om ook in deze geweldige trein van 17 mensen mee te liften. Bij het klimmetje voor Heimolen keerde Frans Huige terug om naar huis te gaan. Jammer buurman want ik had je graag weer thuis afgezet!
Voor de rest niet zo gek veel te melden over gebeurtenissen tijdens deze rit. Wel vertelde Leo mij tijdens de rit dat hij in de 2e helft van april, samen met een fietsmaat, een dagtrip van 300(!) km gaat maken van af de Belgische kust richting de Ardennen. Ze willen dit in een uurtje of 10 doen! Wellicht dat ze voor die tijd nog even de klassieker Parijs-Roubaix rijden om wat kilometers in de benen te krijgen.  Petje af Leo!
Net voor het ter perse gaan van dit verslagje kreeg ik van Adrie Moelker een berichtje dat hij samen met Bram Kamerling deel heeft genomen aan de Kloetingse ATB tocht. Hij heeft beloofd er een mooi verslagje van te maken voor op de site. Mooi Adrie en Bram!!
Al met al een heerlijke rit van zo een 75 kilometer met een gemiddelde dat mij net een beetje zeer deel op het einde. Toch heb ik genoten en ik hoop dat iedere deelnemer dat kan zeggen.

Met sportieve groet,
Frans Sinke