13 januari ATB

Op het winterprogramma van de TC de trappers stond vandaag ook de ATB tocht in Kloetinge.

Vanaf 12:00 uur kon er gestart worden, even ervoor heb ik Bram Kamerling ontmoet in de kantine van VV Kloetinge. We hebben ingeschreven en zijn naar de start gegaan.

De torenklok van Kloetinge sloeg 12:00 uur toen we vertrokken vanaf het parkeerterrein. We moesten daarna gelijk linksaf, toch niet die boomgaard in die vorige jaren altijd erg blubberig was, maar nee het bleef gelukkig bij een klein rondje achterlangs die huizen. Via de Tervaetenseweg naar het tunneltje bij de Oostmolenweg om naar het gehucht de Groe te gaan. Vervolgens door de wijk Aria naar het Poelbos. Hier stond ons een lange strook onverhard, over vettige en zuigende ondergrond te wachten tot aan ‘s-Heer Arendskerke, heel pittig. Nu op naar Heinkenszand over het oude spoorpad, richting ‘s-Heerenhoek om vervolgens linksaf over de mooie dijkjes van de zak van Zuid-Beveland naar de stop/pauze plaats te gaan. 24,7 km hadden we toen afgelegd.
Na het nuttigen van warme thee, snelle jelle en een banaan konden we er weer tegenaan. Over het dijkje achterom de bekende schaapskooi op naar Nisse en via de Zwaakse weel naar ’s-Gravenpolder. Op het schelpenpad moesten we van onze fiets af. Een kolossale trekkerkar stond er middenop, omlopen dus. Blijkbaar kon die trekker geen 5 mtr terug staan, een stuk verderop zagen we de vrijwilligers van de stoomtram die bezig waren om het spoor te vernieuwen. Na ‘s-Gravenpolder bij de Vliedberg kwamen we in een weiland waar Bram geen goede herinneringen aan had, het prikkeldraad koste hem daar in het verleden zijn trappers-shirt maar gelukkig kwamen we nu van de andere kant en bleven er verder vanaf.
Na het weiland en een boomgaard reden we via het Kapelse bos en achterom het Weeltje aldaar over het pad langs de spoorlijn terug te keren naar Kloetinge. Waar we om 14:30 uur de finishlijn passeerden.
Hierna nuttigden we in de kantine een kop erwtensoep en evalueerden de tocht gezellig met enkele andere deelnemers. Hierna zijn we via Kapelle op de ATB huiswaarts gefietst.

Het was een mooie 50km lange tocht, goed uitgepijld en onder heerlijke weersomstandigheden.

Adrie Moelker