17 februari

Winterrit, 17 februari 2018

Nadat het in de achterliggende dagen ook al prachtig weer geweest was, maar ik geen gelegenheid heb gehad om te fietsen, was het ook op deze zaterdagmiddag een feest om je fiets uit de stal te halen. In de morgen nog wat bewolking die rond de middag geheel was verdwenen en een matig oostelijk windje waren de ingrediënten die wij mochten ontvangen voor een geslaagde fietsmiddag. Bovendien waren er maar liefs 14 liefhebbers die hetzelfde idee hadden als ondergetekende. Het was dan ook een waar genoegen om op het parkeerterrein, uit de wind en in het zonnetje, de positieve uitstraling van alle fietsers te beleven. Volgens mij was Kees Walraven, onze vriend uit Rilland, ook bij de start van deze winterrit om wat van deze sfeer te proeven. Kees, alhoewel hij niet deelnam aan deze winterrit, is door de aanwezigen wel op de hoogte gebracht dat Jan Neels, de Yersekse ijsbeer, de wintermuts-trofee niet meer kan ontgaan.
Wie waren er eigenlijk? De volgende TRAPPERS waren aanwezig: onze wegcaptain Adrie Moelker, Wim van Vossen, Paul van Koeveringe, André Dek, Arthur Kievit, Ronnie Karelse, Marco Flipse, Rinie en Nel Jakobsen, Henk Lobbezoo, Goof Tromp, dé winterkampioen Jan Neels, Frans Sinke en…. als gastrijder mochten wij vanmiddag onze Belgische fietsvriend Frankie van de Puyenbroeck weer verwelkomen. ( is dat geen potentieel lid Wim van Vossen?)
Even na half twee vond de wegkapitein dat er genoeg gepraat was en stelde hij de route voor. Omdat er een zwak Oostelijke windje was reden we richting Brabant. Langs de provinciale weg naar de Mattenburgh, langs Heimolen, Huijbergen en dan weer via de Bathse brug langs de zeedijk richting Kruiningen zodat een ieder weer zijn route naar huis kon rijden. Dat het een fijn gezelschap was bleek uit het feit dat de bijna complete groep over Yerseke reed zodat de mannen uit Kruiningen, Waarde, Krabbendijke nog wat extra kilometers konden pakken.
Was er wat bijzonders te melden voor deze middag? Jazeker!!  We beginnen met de nieuwe bike van André Dek. Een schitterende Ridley met, volgens Paul althans, een airodynamische zadelpen en een gespleten voorvork. Voor degene die dat niet opgevallen was: let de volgende keer maar op. Gefeliciteerd André!! Een mooie fiets..
Verder meld ik dat Nel meegereden is tot de afslag naar de Mattenburgh om daarna haar eigen route naar huis te rijden zodat ze voor Rinie een heerlijk bad vol kon laten lopen met….de eendjes waar hij altijd zo lekker mee speelt.
Wat ook zeker het vermelden waard is dat Henk Lobbezoo vanmiddag zo lekker meereed. Ik kan iedereen verzekeren, voor degene die daaraan twijfelde, Henk verkeert in een supervorm!
Al met al had ik bij thuiskomst ca. 76 kilometers afgelegd en had ik een voldaan, heerlijk gevoel toen ik mijn fietsje in de schuur parkeerde.

Met sportieve groet,
Frans Sinke