10 februari

Winterrit, 10 februari 2018

Na gisteren een gure dag met sneeuw was het vanmorgen schitterend weer en echt een mooie dag voor een zaterdagse winterrit. Jan Neels was ook paraat maar Goof moest verstek laten gaan omdat hij grieperig was.
Onderweg reden we de kleppers uit Wemeldinge, Adrie Moelker en Wim van Vossen, net voor Krabbendijke achterop zodat we met z’n vieren bij de start arriveerden waar al een behoorlijk gezelschap stond te wachten. Uiteraard waren ook de potentiele kampioenskandidaten van de partij.
Wij mochten deze middag, naast de hierboven al genoemde krachtpatsers, verwelkomen:  René Staal, Ronnie Karelse, Paul van Koeveringe, Arthur Kievit, Nel en Rinie Jakobsen, Hans Lindhout, Bram Kamerling en last but not least: Johnny Minnaard. Na een kort gezellig samenzijn op de frisse parkeerplaats reden we richting Oostdijk om een lekker rondje te gaan fietsen. Via den Inkel, over het sluizencomplex langs de Werfdijk waarna we langs de zeedijk richting de Caisson de weg vervolgden. Hier moest Wim van Vossen ons verlaten omdat zijn kleindochtertje 1 jaar werd. Wim en Nellie: van harte gefeliciteerd met jullie trots!!
Wij reden verder langs de zeedijk door de Willem-Annapolder waarna bij het gemaal ook René Staal afscheid van ons nam omdat hij verplichtingen had. Daarvoor in de plaats sloot Freddy Luteijn uit Yerseke bij ons peloton aan zodat we met 12 fietsers de weg vervolgden.
Zonder problemen hebben we de weg vervolgd over Baarland, richting Nisse, waarna we over Eindewege en door Wolphaartsdijk richting Kats reden en vervolgens langs de zeedijk, over de sluis bij het Goese Sas weer naar de Kattendijksedijk. Daarna langs Wemeldinge, waar Adrie afhaakte, naar de Postbrug. Daar kreeg Bram een lekke band maar hij dacht nog wel thuis te kunnen komen en reed langs het kanaal naar Kruiningen. Wij vervolgden de weg naar Yerseke en de anderen reden naar Krabbendijke, Kruiningen en Waarde.
Al met al een zeer plezierige middag van ca. 80 kilometer waar ikzelf met een voldaan gevoel op terug kijk.

Met sportieve groet,

Frans Sinke