24 februari

Laatste winterrit van seizoen 2017/2018

Ondanks een temperatuur van net boven nul en een stevige oostenwind hadden toch 9 Trappers de weg naar de startplaats weten te vinden.Vandaag stonden aan de start: De winterbikkel van dit winterseizoen Jan Neels,die voor deze gelegenheid een stikker op de helm had geplakt met een passende tekst(zie foto),Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Frans Meijaard, Marco Flipse, Wim van Vossen,Hans Lindhout, Arthur Kievit en Andre Dek.

De rit van vandaag was al snel duidelijk,alleen de vraag was of we die met de klok mee of tegen gingen rijden.We reden de eerste optie en reden zodoende eerst langs de thuisbasis van de fam.Jakobsen om dan langs de dijk en de kassen naar de brug over het kanaal te fietsen.Na de afdaling van de brug maakten we een 180er om onder de brug door te rijden op weg naar de Bathse brug. Deze werd door iedereen met gemak genomen mede door de krachtige meewind.
Even later reden we onderlangs de zeedijk tot aan Kruiningen.Op weg naar de sluizen van Hansweert namen we afscheid van Marco, die nog even bij de radarpost ging kijken. De andere Trappers vervolgden de weg tot aan de Vlakebrug, waar de meesten langs het kanaal hun weg vervolgden. Met uitzondering van de delegatie uit Kruiningen, die hier de thuisbasis ging opzoeken.
De laatste wintertraining zat er na 51 kilometer weer op zonder noemenswaardige problemen. Volgende week de eerste voorjaarstraining en van mij mag het dan wat minder waaien en de temperatuur wat hoger uitvallen.

Andre Dek