10 maart

Het zou een mooie lentedag worden en de 15 Gr aantikken. Zeeland de meest zonnige provincie haalde deze temperatuur niet, Vlissingen bereikte zelfs maar de 10gr. Wat een verschil met de ijzige kou van vorige week, wat een tegenstelling.
Een dubio voor de kleding, blij dat ik de winterkleding nog had aangetrokken.
De 28 groep was met 6 personen en wel Jaap Houtekamer, op de valreep Bram Kamerling, Janneke Polley, captain Arthur Kievit, Leen de Koeyer en ikzelf Nel Jakobsen.
De afspraak was rond 16.00 uur thuis voor de regen, zo vertrokken we langs "t blauwe uusje" (was vroeger dus echt blauw) vandaar de benaming, richting Yerseke. Het was een stevige wind. Over de Kattendijkse dijk Goese Sas.
Leen lekker gebruind van zijn reis naar Bali, kwam net na de ergste kou Nederland binnen. Na 8 weken daar vertoefd te hebben reed ie het wonderlijk goed.
Daar fietste hij wat rond op een MTB vertelde hij
Bram was nog wezen schaatsen, maar vond het na 2 uur rijden vanwege de wind ook ijzig koud vertelde hij me. Zelf ben ik niet geweest, te koude wind en verkouden. Mag het eigenlijk niet zeggen, maar voor mij hoeft er nooit geen ijs meer te komen.
Ik reed samen met Jaap op kop en zag de lucht zwaarder worden, en besloten via de Rode en Blauwe Wijk richting 's-Heer Hendrikskinderen te rijden. Een verstandige keuze bleek want daar vielen de eerste regendruppels.
Bij de 4wegen besloot Janneke via het Jachtsebos naar Kapelle huiswaarts te keren. Via de rijksweg naar de rotonde Yerseke/Kruiningen waar Leen afsloeg naar Krabbendijke. Arthur en Bram waren er inmiddels ook af. Jaap en ik reden nu echt in de regen en waren we nog goed nat.
Ieder zal ongeveer rond de 72 kilometer op de teller gehad hebben, hopelijk volgende keer onder betere omstandigheden.

Nel Jakobsen.