24 maart

Winterrit, 24 maart 2018

Het was vandaag eerst nog een wat sombere dag maar het werd alsmaar zonniger en we kunnen op het einde van de dag zeggen dat we van een heerlijke fietsdag hebben kunnen genieten. Dat was ook duidelijk merkbaar want we zijn tijdens deze rit heel veel toerfietsers tegengekomen.

Toen ik rond de middag een appje verstuurde, waarin ik vroeg of er nog meer liefhebbers voor een clubritje van TC de TRAPPERS in Yerseke waren, kreeg ik al spoedig een reactie van Goof en Jan. Om 13.00 uur vertrokken we gezamenlijk uit Yerseke naar de startplaats in Krabbendijke. Er meldden zich deze middag een behoorlijk aantal leden om deel te nemen aan al weer de laatste voorjaarstraining. Voor de 30-groep waren er totaal 11 leden die deze middag te kennen gaven om weer eens een lekker rondje in groepsverband te willen fietsen.  Ook de andere groepen, m.u.v. de 20-groep die pas volgende week weer start, waren ruim vertegenwoordigd.

Toen we vertrokken zagen we dat de volgende kleppers zich hadden gemeld voor de 30-groep: onze wegcaptain Adrie Moelker, Hans Lindhout, Paul van Koeveringe, André Dek, Ronnie Karelse, René Staal, Rinie Jakobsen, Leo Goeree, Goof Tromp, dé winterkampioen Jan Neels en ondergetekende.  

Omdat er een zwak Oostelijke windje stond, reden we richting Brabant. Langs de provinciale weg naar de Mattenburgh, langs Heimolen, Huijbergen, achterom Ossendrecht en dan weer via de Bathse brug langs de zeedijk richting Waarde. Daarna reden we langs den Inkel naar Kruiningen. Nog een extra lusje achterom Kruiningen zodat we Paul bij de Zanddijk konden afzetten. Hierna reden de bikkels uit Waarde, Krabbendijke en Wemeldinge nog even mee naar Yerseke om, respectievelijk, mij, Jan en Goof af te zetten. Ik begreep dat het de bedoeling was dat zij nog meereden met Adrie tot de Postbrug om daarna weer op het gemakje naar Waarde en Krabbendijke te rijden. Dit allemaal in het kader van de voorbereiding voor de 300 km lange rit die Leo op zaterdag 21 april gaat doen samen met ca. 400 andere toerfietsers. Zij gaan dan vanaf Oostende over allerlei Vlaamse knobbels weer terug naar Oostende rijden. Succes Leo, volgens mij ben je er klaar voor!!

Was er wat bijzonders te melden voor deze middag? Nou ik begreep van Adrie dat wij het record van Paul van Koeveringe, toen hij bij windkracht 10 de Bathse brug opreed, voorlopig niet kunnen halen. Verder niet veel bijzonders. Wel kan ik verklappen dat we een leuke sportieve groep hebben die samen van een gezellige middag hebben genoten. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel van dit soort tochtjes gezamenlijk kunnen maken!

Al met al had ik bij thuiskomst ca. 81,4 kilometers afgelegd met een gemiddelde wat past bij een voorjaarstraining en dit weertype.  

Met sportieve groet,

Frans Sinke