17 april

 

De eerste dinsdagavondrit van seizoen 2018 kon rekenen op een deelname van 5 personen. Deze avond waren dat:Hans Lindhout, Arthur Kievit, Marco Flipse, Andre Dek en gastrijder Robbie Kriekaard.
Het plan was om eerst over Yerseke te fietsen om dan achterom Goes te rijden,om dan te kijken of het verstandig was om nog verder te rijden. Op de klim van de postbrug zagen we de lichten van de brug die gingen knipperen en net voor onze neus gingen de slagbomen naar beneden. Omdat we toch door wilden rijden zat er niets anders op om de route te verleggen richting sluizen van Hansweert. Marco,die al vanaf de camping in Heimolen was gekomen reed hier aangekomen weer terug naar de camping. De rest vervolgde zijn weg door Eversdijk,, 's-Gravenpolder, Kloetinge en verderop Kapelle ,waar Hans de groep gedag zei ,om aan het eind van de week te gaan genieten van de Meivakantie.
Tijdens de rit vertelde Robbie over zijn belevenissen tijdens de 24 uur van Biddinghuizen van vorig jaar september.Op de skeelers zag hij kans om in 24 uur 500 km te rijden,een prestatie van formaat. Ook op schaatsen kan hij goed uit de voeten getuige zijn persoonlijke records op de 500 en 1500 meter op het snelle ijs van Thialf.Inmiddels waren we in de buurt van Kruiningen en waren Arthur en Andre weer op de eindbestemming aangekomen,maar Robbie moest toen nog naar Krabbendijke om de rit af te maken.
Om half negen parkeerde ik de fiets weer in de schuur met 42 km op de teller na een zonnige rit zonder problemen.

Andre Dek