28 april

28 groep

Wat een tegenvaller na vorige week, de zon hoge temperaturen zomeroutfit. En dan de zondag 28 graden in het Zeeuws-Vlaamse waar ik de wandelmarathon liep. Kort broekje shirtje, we zullen paar dagen door de zure appel moeten heen bijten, maar na dinsdag weer mooi weer. En nu halve broek lange mouwen.
Op de startplaats het regenjack nog aangetrokken. Een regenbui bleef ons gelukkig bespaard.
Toch viel de animo nog niet tegen, had gedacht dat er minder zouden zijn.
Onze 28 groep waren met 7 personen, 6 starten. Wim van Vossen, Janneke Poley, Jos Meyers, Jaap Houtekamer,  Nel Jakobsen en ook weer Piet Eversdijk.
Wonderlijk dat iemand na zo een zware ingreep zo weer zo lekker mee kan fietsen.  Daar is ook de nodige arbeid voor verricht.
Koos Oggel reed met de 25 groep mee, hij belde me daar nog over op. De reden was een gesprek wat ie aangeknoopt had met een 25 Groepslid.
We besloten een rondje zak te doen via de sluizen, waar de KNMR een druk bezochte open dag had.
Wim wilde wel graag via de Kattendijkse dijk terugkeren. Maar daar heb ik deze keer een stokje voor gestoken.
Dat was voor Jaap Jos en mij zeer ongunstig wat de wind betreft, en die hadden we al genoeg gehad deze week. Zelfs langs de oude rijksweg terug hadden we hem nog niet achter.
Thuis gekomen had ik een mooie 75 km.

Nel Jakobsen

30 groep

Met de rit van vorige week vanuit Zonhoven nog vers in het geheugen viel de rit van vandaag wat tegen. Reden we vorige week in een stralende zon, weinig wind en in zomeroutfit, vandaag moest de lange broek en lange mouwen er weer aan te pas komen. Dat van die lange broek was niet voor allemaal, want Arthur en Jan reden vandaag toch in de korte broek. Naast de al genoemde Arthur Kievit en Jan Neels reden de volgende Trappers ook mee: Rene Staal, Adrie Moelker, Rinie Jakobsen, Rinus Verhulst, Hans Lindhout, Ronny Karelse, Paul van Koeveringe en Andre Dek Ook de broer van Rinus, Kees Verhulst reed als gastrijder mee met ons.
Nadat er een route was verzonnen die ons over Yerseke, de Postbrug, Wemeldinge zou voeren kwamen door Kattendijke om buitendijks naar het Goese Sas te rijden. Hier begon het al wat te motregenen maar dit was al weer snel voorbij. Verderop In Wolphaartsdijk begon het echt te regenen en dat was voor Paul een goede reden om een kleine schuilpauze in te lassen. De rest van de groep was langzaam doorgereden in de veronderstelling dat Paul de regenjas snel zou aantrekken en dan weer zou aansluiten.
Nadat de troepen weer waren teruggekeerd en het inmiddels weer was gestopt met regenen, reden we verder het dorp binnen. Na 1 kilometer was de weg weer droog en de rest van de rit bleef dat ook zo.Verder op de route lagen Eindewege, Heinkenszand en 's-Heerenhoek, waarna we de bloemdijken van de Zak van Zuid-Beveland met een bezoek vereerden.Hierna kwam de zeedijk van de Westerschelde weer in beeld met natuurlijk de eindstreep ter hoogte van de kassen van Sea Sun.
Ruim voor de streep reden Ronny en Arthur al over de 40 km/uur en even leek het er op dat Ronny er met de bloemen vandoor zou gaan, maar 25 meter voor de meet kwam Rinus nog voorbij. Nadat iedereen weer een beetje op adem was gekomen had Rinie een voorsprong op het peloton genomen, om als eerste Trapper aan de komen bij de sluizen van Hansweert waar de open dag van de KNRM bezig was.
Even later zat voor de mannen uit Kruiningen de rit er weer op.
Op een klein buitje na, goed verlopen rit zonder grote problemen of pech.

Andre Dek