5 mei

28 groep

Eindelijk weer wat hogere temperaturen, wat resulteerde in korte broek en mouwtjes. Het bestuur was blij met de massale opkomst. Onze groep was blij met 4 gastrijders, 3 uit Yerseke en 1 Belg van de camping in Wemeldinge.
We hopen dat ze een prettige rit hadden en ze ook lid willen worden van onze vereniging.
Verder waren aanwezig Piet Eversdijk, Koos Oggel, Jaap Houtekamer, Jos Meyers, Henk Lobbezoo, Dick van der Velde, Wim van Vossen en ik zelf. Frans Sinke besloot ook bij ons aan te sluiten.
De wind blies  uit het Noord-Oosten, dus gaf ik in het kort aan om deze keer eens via de Brabantse Wal richting Tholen over de Oesterdam te rijden.
Aan de opmerkingen begreep ik wel dat de meesten hier niet vaak komen. Piet had ons reeds verlaten, om een keer zijn collega te zien voetballen.
Het eerste stuk op de Oesterdam was nog pittig, daarna ging het gezwind richting Krabbendijke. Zelf ben ik op de Meiboom afgeslagen en reed Koos nog een stukje met me mee om in zijn eigen tempo zijn 100 km vol te maken naar Kapelle.
De anderen zullen op hun beurt zijn afgeslagen.
Nu maar hopen dat we volgende week een betere rit hebben met het rondje Goeree dan afgelopen jaar. Toen zijn we totaal verregend.

 

Nel Jakobsen

 

De rit van de 30 groep van 5 mei

Op deze zonovergoten dag verzamelden er weer veel Trappers op de startplaats om deel te nemen aan een Trappersrit. De 30 groep kon deze keer rekenen op deelname van 10 personen. Deze keer waren dat: Rinie Jakobsen, Arthur Kievit, Paul van Koeveringe, Jan Neels, Rinus Verhulst, Hans Lindhout, Ronny Karelse, Adrie Moelker, Leo Goeree en Andre Dek.
"Richting Brabant en dan terug over de Oesterdam, dat was kort samengevat wat de bedoeling was en dat kon door de kenners van deze streek zelf worden ingevuld.
Na Roelshoek en de Kassen aan de oude rijksweg liep de route over de Mattenburg naar Heimolen. Op de weg hierheen deelde Jan nog een kopstoot uit aan een Postduif. Of het er een van Sandd of de TPG was verteld dit verhaal niet.
Verderop kwamen we in de luwte van de bebossing terecht en dat rijd dan toch wat lekkerder dan met je tetter op de wind. Zoals eerder gemeld reden we op de terugweg door Tholen waarna de Oesterdam voor ons opdoemde. Arthur en Rinie draaiden als eersten de dam op en konden ondanks de behoorlijke zijwind de snelheid boven de 30 km/uur houden. Even later nam Leo de taak van Arthur over en deed er weer een schepje bovenop, maar Rinie ging gewoon mee in de vaart der volkeren.
Na de Oesterdam reden we ook nog langs het Spuikanaal tot aan de Westerscheldedijk. Even later reden we langs de start en landingsbaan van (mini) vliegveld Alouette gevolgd door Bath en verderop Waarde,waar Leo en Ronny afhaakten. De 300 km rit van Leo 2 weken geleden had hij met een gemiddelde van 32 km/uur afgeraffeld, klasse Leo.
Toen we Kruiningen naderden, Jan reed weer op kop, kwam er een fazant wel erg dicht in de buurt van zijn voorwiel, Laten we zeggen dat Jan vandaag wat problemen had met onze gevleugelde vrienden. In Kruiningen zat de rit voor Arthur, Paul en ondergetekende er weer op. Rinus reed ter hoogte van de Aldi weer naar Krabbendijke en Jan en Adrie reden bij de Uitkijk naar Yerseke en Wemeldinge, maar reed Rinie nog een stukje met Hans mee richting Vlakebrug. Bij thuiskomst stond er ruim 92 km op de teller met een gemiddelde van  31,3 km/uur.

Andre Dek