19 mei

Zaterdagrit 19 mei van de 30-groep

Het weer viel wat tegen op deze zaterdag. Oorzaak hiervan is dat wij een prachtige dag waren beloofd door allerlei weerprofeten die het dit keer bij het verkeerde eind hadden. Voor een rondje sportief te fietsen was het echter niet verkeerd. Weinig wind en rond de 12 graden.
Uit Yerseke was de animo deze keer niet groot zodat ik deze keer solo naar Krabbendijke reed. Net voorbij de afslag vanaf de Zanddijk richting Krabbendijke, op de oprit van de dijk, kwam Leo Goeree me achterop en reden we gezamenlijk richting de startlocatie. Omdat Leo een level of twee hoger zit in de ranking snapt iedere lezer van dit stukje dat ik niet geheel onvermoeid arriveerde.
Bij de start waren er toch nog 2 vertegenwoordigers uit ons dorp t.w. Leen de Koeijer en gastrijder Piet Nelis. Deze zijn als welkome aanvulling met de 28-groep meegegaan en ik hoop dat zij, net als mij, een fijne middag hebben gehad zodat Piet de knoop door kan hakken!!
De 30-groep ging deze middag met 10 vertegenwoordigers van start.  De complete top erkende snelheidsmonsters waren vertegenwoordigd t.w. Leo Goeree, Rinus Verhulst, Ronnie Karelse, Rinie Jakobsen, Johnny Minnaard, Arthur Kievit, Adrie Moelker, Paul van Koevering en Hans Lindhout.
Bij de start stelde onze gewaardeerde wegkapitein voor om vandaag een rondje Noord-Beveland te doen. De route die wij aflegden was globaal: Krabbendijke, richting Yerseke, via de postbrug rechtdoor en halverwege rechtsaf richting Wemeldinge, net voor Wemeldinge linksaf de polder in richting Kattendijke. Hierna door Kattendijke terug naar de dijk om vervolgens buitendijks naar het Goese Sas te rijden. Bij het Goese Sas besliste de kopman van dat moment om weer buitendijks richting Kats te rijden. Net toen de gang er weer een beetje inkwam werden we verrast door heel erg veel schelpen op dit schitterende pad. Voor mij is het nog steeds een klein wondertje dat er niemand een lekke band heeft opgelopen op het buitendijkse stukje. Ronnie…..dit moeten we maar niet meer doen!!
We vervolgden de route via het Katse Veer door Kats richting Colijnsplaat en Wissenkerke. Alhoewel het niet echt hard waaide hadden we tot hier grotendeels de wind tegen gehad. Na Wissenkerke kwam de trein op gang en werd koers gezet naar de zuidkant van Noord-Beveland om via het Katse Veer het eiland weer te verlaten en achterom Goes, richting ’s-Gravenpolder weer bij de sluizen van Hansweert terecht te komen. De mannen van Kruiningen afgezet en, alhoewel de pijp toen al een end leeg was, solo terug te keren in Yerseke.
Mannen bedankt!! Ik heb nog net even de 100 km volgemaakt en stapte daarna moe maar voldaan van mijn fietsje om een heerlijke douche te pakken en te genieten van een lekkere bak koffie.
Zaterdag 26 mei a.s. staat de Betuwse elfdorpentocht op het programma van TC de TRAPPERS. De weersverwachtingen zijn gunstig dus ik hoop dat wij weer een groot aantal deelnemers mogen noteren. Meld je voor deze schitterende tocht tijdig aan zodat we er weer voor kunnen zorgen alles tijdig en goed te organiseren. Tot a.s. zaterdag!

Met sportieve groet

Frans Sinke