2 juni

Rit van de 30 groep 

Door een nieuwe wet op de privacy mogen er op dit moment geen namen van deelnemers op papier komen te staan. Daarom een wat alternatief verhaal over de rit van vandaag.
Deze keer stonden er 11 Trappers aan de start voor een rit van de 30 groep. Krabbendijke was hofleverancier met 4 deelnemers, Kruiningen had 2 deelnemers naar de start gestuurd, Waarde,,s Heer-Hendrikskinderen, Yerseke, Rilland en Wemeldinge hadden allen 1 afgevaardigde op pad gestuurd.V
andaag kwam er een route uit de bus gerold die we wel vaker rijden. Onder een bewolkte hemel zette ons peloton zich in beweging om via Oostdijk en Kruiningen het kanaal van Zuid-Beveland over te steken naar Hansweert. In de buurt van 's-Gravenpolder waren de landerijen op sommige plaatsen voorzien van diepe geulen om het overtollige regenwater af te kunnen voeren. Net voor Baarland reden we naar links om dan via een omweg aan de achterkant van Oudelande uit te komen. Hier moesten we nog behoorlijk in de remmen voor een kleine tractor met een uit de kluiten gewassen aanhanger.
Hierna kon de snelheid weer worden opgevoerd tot we Ellewoutsdijk naderden. Op weg naar Driewegen begon het een beetje te motregenen, maar dit was gelukkig weer snel voorbij. Nadat het inmiddels gesloten Klompekot was gepasseerd was 's-Heerenhoek het volgende doel en even later reden we over het nieuwe viaduct over de Sloeweg. Daarna ging het naar Lewedorp en via de kleine piet en Wolphaartsdijk naar het tunneltje van het Katse veer.Via de sluizen van het Goese Sas,Kattendijke en Wemeldinge kon de sprint naar de Postbrug beginnen.
Omdat we geen namen mogen gebruiken kan ik geen uitslag geven, maar dat was onder andere omstandigheden ook moeilijk geworden door de grote afstand tussen de eersten en de schrijver van dit stukje. Nadat we Yerseke achter ons hadden gelaten zat de rit er even later voor de vertegenwoordigers uit Kruiningen weer op.
Nadat de computer weer was afgekoeld stond er bijna 93 km op met een voor de 30 groep hoog gemiddelde van 2 km boven de begroting.

Andre Dek