5 juni

Dinsdagavondrit 

Om 19.00 uur stonden er weer 5 Trappers gereed voor een dinsdagavondrit. Een van de deelnemers was tijdens zijn lange warmingup vanaf Wemeldinge langs het kanaal naar Hansweert gereden ,en had hier de forse wind lekker in de rug gehad.Een noordenwind betekend hier dat je vaak met zijwind te maken krijgt,en vandaag was dat niet anders.
Nadat we Yerseke voorbij waren en de Postbrug opreden hadden we inderdaad dus zijwind.Onderaan de helling reden we de Lurpseweg in,maar de vorm was toen nog best goed.Na Wemeldinge reden we naar Kattendijke via{wat Iemand noemde} de Slikweg.Vervolgens probeerden we via het Goese Meer Wilhelminadorp te bereiken,maar hier moesten we onze offroad kwaliteiten aanspreken. Nadat dit ook weer was gelukt reden we langs het kanaal richting het Goese Sas,waar op dat moment een hardloopwedstrijd bezig was.Net als op de fiets zie je dan verschillende loopstijlen langskomen. Eenmaal onder het tunneltje van Katseveer door werd koers gezet naar Wolphaartsdijk met nu dus wind in de rug .Vandaar uit ging de rit verder via Eindewege naar de rotondes van Heinkenszand,die zonder problemen werden genomen. Omdat een van de deelnemers nog een behoorlijk eind terug moest,{camping Heimolen} reden we vanaf hier naar de Vierwegen.Opnieuw kregen we nu te maken met de behoorlijke zijwind ,maar die leek op sommigen van ons geen vat te krijgen.Vooral de mannen uit Krabbendijke en Waarde/Heimolen leken de wind niet te voelen.Inmiddels was het peloton iets kleiner geworden omdat iemand de thuisbasis bijna had bereikt.
Nadat we Schore achter ons hadden gelaten reden we Kaai 85 op om dan verderop de sluizen van Hansweert over te steken .Voor de deelnemers uit Kruiningen zat de rit er toen weer op,en had ondergetekende bijna 60 kilometer op de teller,maar de rest van de deelnemers zal hier ruim overheen zijn gegaan.

Andre Dek