9 juni

Delta ride Goes van 9 juni

In de week voor de Delta Ride spraken we af waar en hoe laat we vertrokken om op tijd te zijn voor de start. Om 8 uur vertrokken 6 Trappers en een gastrenner vanuit Kruiningen richting de rotonde bovenop de Zanddijk om nog 2 Trappers op te pikken. Zodoende reden we met 9 man richting Goes, waar we ruim voor de start aanwezig waren. Aangekomen op het parkeerterrein van de Zeelandhallen was het even zoeken naar het startvak van de gemeente Reimerswaal.
Nadat het lied De Rose van Bette Midler had geklonken werd het startsein gegeven voor een tocht van 120 kilometer. Omdat we ver van voren stonden waren we ook redelijk snel weg, met als voordeel dat we gelijk vaart konden maken. Vanuit Goes reden we naar 's-Heer Abtskerke om dan een weggetje in te slaan waar ik zelf nog nooit had gereden. Verderop lagen ook 's-Gravenpolder, Schore, Hansweert en Kruiningen op de route.
Inmiddels waren we weer een paar grote groepen voorbij gereden en kon de snelheid weer wat omhoog. Nadat we de molen van Waarde achter ons hadden gelaten ging de rit verder naar het Schelde Rijn kanaal om dan verderop Brabant in te rijden. Hier volgde een voor ons bekende route achterom Bergen op Zoom om dan naar de stop in Tholen te fietsen. Deze stop werd verzorgd door een van de bekende supermarkten. Hier kon de verloren brandstof weer aangevuld worden voor het vervolg van de rit. Na deze stop splitste de groep zich in zeg maar een 30 en 32 groep.
Na de Oesterdam, Krabbendijke, Oostdijk, de Vlakebrug, Eversdijk en de Vierwegen zat even later de rit er weer bijna op. Nadat de roos in ontvangst was genomen was het tijd voor een biertje dat bijzonder goed smaakte.
Gezamelijk reden we weer terug naar de diverse startplaatsen na weer een geslaagde dag voor een goed doel. Een dag later hoorden we dat er meer dan 2 ton was opgehaald voor kankeronderzoek.

Andre Dek