16 juni

Koos Moerenhout Classic

In eerste instantie had de rittencommissie deze rit op onze Grote Ritten agenda gezet met een autoverplaatsing naar Steenbergen. Maar doordat de meeste leden met de fiets naar de startplaats wilden rijden is een week voor de start binnen het bestuur en op verzoek van de rittencommissie besloten om te starten vanaf Krabbendijke.
Het was deze dag vroeg op voor ondergetekende: ik moest eerst nog even naar Dintelmond waar ik om 07.00 uur terecht kon om iets op te halen. Ik had berekend dat ik dan hooguit een kwartiertje mocht verkwanselen om nog op tijd bij de start in Krabbendijke te kunnen zijn. Dat lukte precies en ca. 10 minuten voor de start arriveerde ik om vlug de fiets in elkaar te steken, proviand mee te nemen en met de mannen van de 30-groep om 08.00 uur te vertrekken.
Bij de start stonden 2 gastrijders en 7 trappers. Een leuke groep mensen om een blokje om te fietsen zo bleek op het eind van de dag.
We wisten dat het een lange dag zou worden want we kozen immers voor de Koos van 190. Op het eind van de Oesterdam konden wij de route oppikken waarna we richting Hoogerheide reden. Echter nog voor Hoogerheide zag ik dat de navigator zijn altijd ingestelde navigatie weigerde en……..de bordjes stonden vreemd vonden wij. Maar met een paar navigators die elk padje en steegje weten in deze hoek van Brabant was dat nog geen bezwaar en na een kilometer of 10 kregen we weer bordjes van de KMC te zien. Hierna reden we met gezwinde spoed naar de startplaats in Steenbergen waar we, zo als later bleek, als laatste starters van de 190 kilometer inschreven. Na eerst nog van een bakje koffie te hebben genoten werd het tijd om de fiets te pakken en te vertrekken.
Dit jaar was voor het eerst een heel andere route uitgezet die ons eerst noordwaarts naar Willemstad leidde en vervolgens via den Bommel, langs Oude Tonge richting Stellendam en bij Ouddorp voor de Brouwersdam afleverde. Een ding was duidelijk: Iemand voelde zich fijn in Goeree en was niet van kop af te krijgen (gelukkig). Inmiddels zat het tempo er aardig in en de kruissnelheid zat continue boven de 30.
Na de Brouwersdam reden we over de noordkant van Schouwen-Duiveland langs Renesse en Brouwershaven richting Bruinisse. Hier hadden we de wind mee en dat voelde voor mij toch prettig na dit aantal kilometers moet ik eerlijk bekennen. Bij een wijnboerderij was de stop geplaatst waar een trapper een collega aantrof waarmee hij 27 jaar had gewerkt. Iedere lezer van dit stukje begrijpt welke trapper er bedoelt wordt wanneer deze trapper nog liever de koffie koud liet worden dan zijn ex collega met zijn vrouw teleur te stellen. Trouwens: de eerste opmerking die zijn collega maakte was dat hij hem erg mager vond.
Na weer te zijn vertrokken reden we verder langs Bruinisse over de Phillipsdam en staken we Flupland over om ook het eiland Tholen nog te kruisen. Onderweg op de Phillipsdam had een motorrijder van de organisatie gezegd dat wij de laatste groep waren en dat de verzorgingspost voor de Oesterdam bleef wachten op ons. Daar kwamen we al spoedig aan nadat we een paar honderd meter ervoor nog een pisstop op verzoek moesten maken. Achteraf was de stop niet nodig geweest maar op de verzorgingspost werden we hartelijk onthaald op bananen, cola, koeken etc. Kortom: super geregeld.

Na deze stop restte ons nog de Oesterdam waar we ook de wind in de rug hadden. Echter het laatste stukje naar Krabbendijke, anderen naar Waarde of Wemeldinge of zelfs naar 's- Heer Hendrikskinderen(!), hadden we de aangewakkerde wind tegen zodat dit nog heftige kilometers waren. Ik was in ieder geval blij dat mijn auto in Krabbendijke stond.
Dit was de langste Trappersrit uit mijn carrière bij de Trappers n.l. 217 kilometer. De jongens uit Wemeldinge hadden ca. 250 kilometer en de bewoner van 's-Heer Hendrikskinderen had denk ik ca. 280 kilometer op deze dag. Een Krabbendijkenaar reed nog een eindje mee waar ikzelf absoluut niet meer de moed toe had.
Ik ben van mening dat het de langste Trappersrit was uit de clubgeschiedenis.
Onze rittenarchivaris zou dat kunnen weten dus wellicht geeft hij nog een antwoord op mijn vraag.
Wij hebben met dit gezelschap een super sportieve leuke dag gehad en ik heb dan ook beide gasten van harte uitgenodigd om lid van onze club te worden. Ik weet zeker dat ze hun plekje kunnen vinden.

Sportieve groet,

Frans Sinke