23 juni

De rit van de 30 groep

Toen de Trappers uit Kapelle en Kruiningen bij de startplaats aankwamen was er een primeur in het Trapperspeloton te bewonderen. De eerste fiets met schijfremmen heeft zijn intrede gedaan bij de 30 groep.Niet zomaar een fietsje, maar een heuse S WORKS met (zeer) hoge velgen van Fast Forward .Het wachten is nu op een fiets met dichte wielen. Deze fiets straalt bij stilstand al een bepaalde snelheid uit, maar volgens de eigenaar moet er ook op deze fiets getrapt worden om vooruit te komen.
Inmiddels was het al over half 2 geworden, dus de hoogste tijd om de rit te beginnen. Door de west/noord/westenwind reden we deze keer weer eens een ronde over Noord-Beveland, waar we na Yerseke, Wemeldinge, Kattendijke, Goese sas en het tunneltje onder de Deltaweg aankwamen. Hier verliet de gastrijder ons peloton en bleven we met 8 Trappers over om het eiland te ronden. Nadat we Kortgene achter ons hadden gelaten reden we langs het voetbalveld van Kortgene naar Geersdijk om de weg te vervolgen naar Plankendorp (wie kent het niet).
Inmiddels had iedereen zijn kopbeurt gehad,en wat opviel was dat de bestuurder van de nieuwe fiets veel rechter op de fiets zit dan op zijn {oude} andere fiets. Na Wissenkerke en Colijnsplaat werd koers gezet naar de Deltaweg en verderop naar de Katse Heule. Hier kwamen we de deelnemers van de rit voor de Molukken tegen. Volgens mij waren er geen bij met de kenmerken van  een illegale motorclub.
Na Wilhelminadorp hebben we het nieuwe fietspad langs de Goese Golfbaan gekeurd en goed bevonden. De laatste kilometers van de rit verliepen ook zeer voorspoedig(lees snel) en in no-time reden we de helling van de Postbrug op. Deze keer was er geen sprake van een sprint, maar van een gestage versnelling.
Na Yerseke zat de rit voor de deelnemers uit Kruiningen de rit er weer op en wensten we de overgebleven Trappers nog een goed weekeinde toe.
Aan het einde van de rit stond er weer 97 kilometer op de teller met een gemiddelde dat past bij het deelnemersveld van vandaag.

Andre Dek.