30 juni

Verslag 30 groep van 30 juni

De opkomst vandaag om een ronde te fietsen  was niet al te groot. Misschien had dat te maken met het mooie weer of de diverse evenementen in de buurt zoals het NK wielrennen, concert at sea en de ronde van Kruiningen.
Toch vertrok de 30 groep met 8 man voor een rondje oesterdam. Enkelen van deze groep waren net terug van een hoogtestage, de een wat hoger dan de ander en lieten vandaag zien dat dit een goed effect heeft op de snelheid.
Vandaag was de rit niet zo lang dan we gewoon zijn, want de teller bleef steken op 66 kilometer. Mede door het warme weer en een leuke wedstrijd vanuit Rusland op het WK wilden sommigen op tijd terug zijn.
Na Roelshoek, Middenhof en de Mattenburg reden we via Heimolen de bebossing rond Bergen op Zoom binnen.Verderop reden we langs Stay Okay om dan verderop de A58 over te steken op weg naar Tholen. Op weg naar de oesterdam kwamen de beide hoogtestagemannen naast elkaar op kop en dit had geen negatieve gevolgen voor de snelheid. Even later op de oesterdam daagde een van deze mannen zijn medekoploper uit om de snelheid wat op te voeren, maar deed dit met een erkende hardrijder van de Trappers uit Krabbendijke. Toen bleek de oesterdam ineens wel heel lang te zijn, want met nog 1 kilometer te gaan begon de motor duidelijk wat vermogen te verliezen.
Na Krabbendijke reden we verder langs de oude rijksweg naar Kruiningen waar voor 3 man de rit er weer op zat. De andere Trappers moesten toen nog naar Wemeldinge, Kapelle en 's-Heer-Hendrikskinderen, maar dat zal met meewind geen problemen hebben gegeven.

Andre Dek.