> Verslag Snertrit 28 oktober

Snertrit van seizoen 2023

Zoals gebruikelijk staat de laatste rit van het seizoen in het teken van het eten van een bak snert aan het eind van de rit. Vandaag hadden 13 TRAPPERS de weg naar de start weer weten te vinden. Ook dit keer reden we gezamenlijk een ronde, om dan na de rit van de snert te kunnen genieten.

Wie de stand in het algemeen klassement een klein beetje heeft bijgehouden wist al wie er met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Marion nam ook zoals gebruikelijk de kop van deze rit samen met Ad. Ik weet bijna zeker dat Marion van alle TRAPPERS de meeste kilometers aan kop van het peloton heeft gereden, en daar kwam de rit van vandaag ook nog bij. De route van vandaag liep langs Roelshoek, Middenhof, over het Spuikanaal/Schelde-Rijn kanaal, vervolgens onder het viaduct van de A58 langs Volkerdorp richting Woensdrecht. Leen en Koos besloten om er een iets kortere rit van te maken om geheel fit aan de snert te kunnen beginnen. Vandaag was Leen als enige gestart in korte broek, want het was volgens hem ruim 15 graden in Yerseke. Inmiddels had Wim de plaats van Ad voor in het peloton over genomen en begonnen we voorzichtig aan de terugreis. Via 2 keer een viaduct over de A4 kwamen we weer in de buurt van de Bathse brug die we met een stevige zijwind op reden. De rest van de rit van vandaag liep onderlangs de zeedijk tot we bij Den Inkel aankwamen. Onderweg bleef Martje haar positie in het peloton goed verdedigen tussen alleen maar mannen. Omdat Marion een route had gevonden die vrijwel slikvrij was, konden we ons fatsoenlijk presenteren aan de TRAPPERS leden die al aan tafel waren aangeschoven. Onder hen was ook Dick van de Velde, die deze dag niet aan zich voorbij liet gaan. Aan tafel maakte voorzitter Adrie Moelker de voorlopige uitslag van de zomercompetitie bekend met Marion Schouten als meest constante deelnemer en dus kampioen. Penningmeester Jaap Kriekaard kondigde een mooie wandelexcursie aan die voor zaterdag 9 december op de rol staat. Adrie zei nog dat we wel blijven fietsen en dat ieder die dat wil vanaf a.s. zaterdag weer welkom is met als startplaats Kruiningen.

Vandaag kon iedereen weer de nodige kilometers aan het jaartotaal toevoegen. Voor ondergetekende was dat ruim 55 kilometer vanuit Kruiningen.

Groeten, en mogelijk tot volgende week.

Andre.