*Trap en Stap 2019

7e Trap en Stap es deur Reimerswaal

Ja, jullie lezen het goed. In de titel zijn de woorden “en Stap” toegevoegd. Jullie zullen je best nog wel herinneren, dat we op 7 april j.l. voor de eerste keer ook wandeltochten hebben georganiseerd. I.p.v. een steeds teruglopend aantal ATB deelnemers, gingen we voor het eerst van start met een 10 en een 15 km. wandeltocht vanuit recreatiecentrum “den Inkel”. En na afloop waren we zeer tevreden over het aantal wandelaars tijdens deze wandelingen. In totaal 66 deelnemers over beide routes. Voorwaar geen ongunstig start. Dit vroeg natuurlijk om een vervolg en die gaat er ook komen. Tijdens de 7e editie willen we uitpakken met opnieuw 2 wandeltochten, eentje van 10 en eentje van 20 km..
Die volgende keer zal dan zijn op zaterdag 6 april 2019 a.s.. En zoals gezegd hebben we daarom ook de naam van ons evenement aangepast; “Trap en Stap es deur Reimerswaal”. Maar de nieuwe naam is niet het enige, dat voor de volgende uitgave gaat veranderen. Heel de organisatie gaat op de schop. Want wat wel de grootste verandering gaat worden in 2019 is de locatie van de startplaats. We gaan met de start- en finishlocatie namelijk verhuizen van recreatiecentrum “den Inkel” in Kruiningen naar camping “Zon en Zee”, Burenpolderweg 30a te Yerseke. Een ons inziens nog betere plaats om ons evenement verder te ontwikkelen. Rondom de camping is er ruime parkeergelegenheid. In de bar en het restaurant van de camping  is er ruime gelegenheid om inschrijftafels en lotenverkoopplaats te installeren. Tevens voldoende mogelijkheid voor de deelnemers om vooraf een bakkie te doen en bij terugkeer kan er binnen, maar ook op het terras wat worden nagebabbeld onder het genot van een hapje en een drankje.
Maar een nieuwe startlocatie houdt bijna automatisch in, dat ook de routes van de 65 en de 100 km. fietstochten ingrijpend zullen worden vernieuwd. De routecommissie is daar al weer druk mee bezig en ik heb al vernomen, dat heel Reimerswaal weer doorkruist zal worden. Ook gezinstochten zullen op het programma blijven staan. Hiervoor is er een startlocatie bijgekomen. Zoals voorheen kon men kiezen voor een 20 of een 35 km. gezinstocht. In Krabbendijke kon men starten bij bakkerij Hirdes aan de Dorpsstraat. Nu is er ook startgelegenheid bij bakkerij “de Gangmaker” te Kruiningen en natuurlijk ook op camping “Zon en Zee” in Yerseke.
Zoals jullie kunnen lezen zijn het organisatiecomité en de routecommissie  van “Trap en Stap es deur Reimerswaal” dus weer al volop actief, om die vele zaken te regelen. Op de dag zelf (6 april 2019) zullen er weer veel vrijwilligers nodig zijn, om deze vele activiteiten in goede banen te leiden. Mocht je je daarom geroepen voelen, om eens een handje te helpen tijdens één van die vele activiteiten, dan ben je natuurlijk van harte welkom. Daarvoor kun je jezelf aanmelden bij Nellie van Vossen: Tel: 0113-622404 of mail: nevavo@zeelandnet.nl.   

Alle activiteiten samengevat:

Camping “Zon en Zee”, Burenpolder 30a te Yerseke;
Fietstochten:       
Start 100 km. Inschrijven van 8.30 u tot 9.30 u   
Start   65 km. Inschrijven van 9.00 u tot 10.00 u. 

Gezinstochten:
Start op camping “Zon en Zee” te Yerseke van 10.00 u tot 12.00 u
Start bij bakkerij Hirdes, Dorpsstraat te Krabbendijke van 10.00 u tot 12.00 u.
Start bij bakkerij “de Gangmaker”, Markt te Kruiningen van 10.00 tot  12.00 u.
Wandeltochten: 
10 en 20 km.
Inschrijven op camping “Zon en Zee” te Yerseke van 9.00 u tot 10.00 u. 

Deelname aan de fietstochten kost € 5,00. Als NTFU lid betaal je € 4,00.
Voor deelname aan de gezinstochten of wandelingen betaal je € 2,00. Kinderen gratis.

NB. De routecommissie is nog bezig om te kijken of ze tijdens de wandelingen een bijzonderheid kunnen laten bezichtigen/bezoeken. Wat dat wordt is nog niet zeker, maar daar kom ik later nog wel op terug.

Hoofdsponsor is ook voor 2019:

In ieder geval staat er dus weer heel wat op het programma. Wij zijn er druk mee bezig en nu maar hopen, dat het op 6 april 2019 weer prachtig weer gaat worden.

Met sportieve groet,
Paul van Koeveringe,
voorzitter organisatiecomité “Trap en Stap es deur Reimerswaal”.