> Verslagen 12 november

2e rit wintercompetitie – 25 groep

Op het nieuwe verzamelpunt, het parkeerterrein aan de rand van Kruiningen, staan Levien en Geeske al te wachten. Heerlijk in het zonnetje! Al snel komen er meer, maar vanwege diverse omstandigheden groeit de 25 groep niet erg meer aan. We vertrekken met ons vieren: Geeske, Levien, Leen en Koos. Later zal de Yersekenaar Carlo aansluiten.

Voor zover er deze middag wind staat waait hij uit het zuidoosten, dus dat betekent richting Schelde-Rijnkanaal. En zo gebeurt het ook. Eerst over het prachtige fietspad langs de Oude Rijksweg tot de afslag Waarde waar we bij de mooie ‘standerdmolen’ uit 1963, met de naam ‘De Hoed’, verder in oostelijke richting doorfietsen. Via de Boterdijk bereiken we Zusterzand en rijden binnendijks door naar Bath. We kiezen voor het fietspad langs de vaarroute van het Schelde-Rijnkanaal, want het fietspad langs het Spuikanaal is te druk. Altijd wel fietsers en dat is prima, maar waarom daar toch zoveel auto’s rijden is mij een raadsel; de weg is er nauwelijks breder dan een flink fietspad! Een kort overleg met Levien leidt tot de beslissing om door de polders terug te fietsen richting Krabbendijke. Ja, het is bij nattigheid daar wel slikkerig, maar bij dit mooie droge weer gaat het prima. We komen regelmatig andere fietsgroepjes tegen en heel wat in de korte broek. Dat zegt toch wel iets over de bijzondere weersomstandigheden van deze zaterdag halverwege november! Bij Roelshoek nemen we alweer afscheid van Levien en Geeske; zij hebben vandaag een redelijk kort rondje gemaakt van ca. 40 kilometer. We rijden met ons drieën buitendijks langs de Oosterschelde via de Platte Bank richting Yerseke. Onderweg nemen we de tijd om nog wat bij te praten. In gezelschap van twee ‘Yesenaren’ is er gesprekstof genoeg! Carlo bedankt ons voor de gezellige rit en maakt samen met Leen nog even een draai, ik denk naar het mosselmannetje, in Yerseke voordat ze hun huis opzoeken.

Voor ons drieën eindigde de rit in respectievelijk Yerseke en Kapelle met een dikke 60 kilometer op een moment dat de zonneschijn alweer wat minder wordt.  Maar het was zeker weer een geslaagde groepsrit en voor dit weer tekenen we graag de hele winter!

Koos Oggel

 

Wintertraining van de 28/30 groep van 12 november.

De naam wintertraining deed zijn naam vandaag geen eer aan het leek eerder op een voorjaarstraining. Mooi weer en een aangename temperatuur met bijna geen wind lokte 6 Trappers van de 30 /28 groep naar de startplaats in Kruiningen. Bovendien kregen we ook nog versterking van een gastrenner. De Trappers van dienst waren deze keer: Jan Neels, die ondanks knieproblemen weer aan de start stond, Wim van Vossen, Adrie Moelker, Paul van Koeveringe, Geoffrey Barbery en Andre Dek. De gastrenner die meereed was de zoon van Jaap Houtekamer, Andre. Zodoende reden om 13.00 uur 7 renners weg voor een trainingsrit. Omdat de wind die er stond uit het zuid-oosten kwam reden we opnieuw, net als de laatste weken, richting Krabbendijke. Vooraf was afgesproken om er deze keer een lusje extra aan te breien dus reden we deze keer over de beide kanalen. Dit betekende dus wel een extra klim maar dit leverde niet al te veel problemen op. Beneden aangekomen maakten we een bocht van 180 graden om even later weer onderdoor de brug te rijden richting Volkerdorp. Net in de bocht kwamen we een auto tegen die niet echt langzaam reed we moesten dan ook stevig in de remmen om schadevrij te blijven. Ik denk dat Wim, de buitenste van de groep, bijna de zijruit met de elleboog heeft schoongemaakt. De volgende bocht reden we  achter elkaar maar toen kwam er natuurlijk niets. Gelukkig was het vervolg van de rit probleemloos. Na de klim van de Bathsebrug reden we weer richting Westerschelde waar we opnieuw de buitendijkse route namen. Net als de voorgaande weken konden we weer genieten van de aktiviteiten op de Westerschelde, met deze keer geen containerschip met de vlam in de pijp. Door het mooie weer waren er natuurlijk best veel fietsers op pad dus moesten we  wel oppassen met het passeren van deze mede weggebruikers. Met een zwakke zuid-oostenwind waren we redelijk snel ter hoogte van Hansweert en volgden net als vorige week het kanaal door Zuid-Beveland tot aan de Postbrug. Hier namen Wim, Adrie en Andre Houtekamer de afslag Kapelle/Wemeldinge. Jan, Paul, Geoffrey en ondergetekende reden richting woonplaats van Jan die we hier nog een goed weekeinde wensten. Na Yerseke, Molendijk en Zanddijk reden we langs het station Kruiningen/Yerseke naar de Uitkijk in Kruiningen. Paul en ondergetekende reden door het dorp richting thuisbasis en Geoffrey moest toen nog de laatste kilometers alleen afleggen naar Krabbendijke. Met de vorm van de dag van deze bikkel denk ik niet dat hij op het laatste stuk de 'Man met de Hamer' is tegengekomen. Toen ik de teller stilzette stond er ruim 61 kilometer op. Ik hoop dat iedereen, ook de gastrijder, van deze rit heeft genoten en volgende week weer van de partij is.

Groeten,
Andre