> Verslagen 20 mei

Verslag 25 groep 

 

Verslag 25 groep van 20 mei.
 
We vertrokken met zeven personen te weten Levien en Geeske, Peter, Jaap, ? en Marion en gelukkig was Leen ook van de partij. Het ging volgens hem wel met zijn hand (bikkel).
We besloten richting Brabant te gaan aangezien de wind ONO was. Bij het kassencomplex bij Rilland besloten we langs het Spuikanaal weer richting huis te gaan. Vanwege de wind vonden we dat ver genoeg onderlangs de zeedijk, opperde Leen. Dan kunnen we koffie gaan drinken. We besloten dat het wel een goed idee was, dus op naar het 't Spulletje in Waarde. Maar helaas, dat was dicht dus besloten we naar Zeeuws Genieten aan de Weel weg te gaan. Daar vertelde Leen dat het een rondje van hem was omdat hij tachtig jaar geworden was. Dus hebben we daar genoten van koffie met gebak (lekker hoor) en Leen nog bedankt voor de traktatie. Levien en Geeske en Peter gingen vanaf daar weer naar Krabbendijke. Wij vervolgden onze weg op huis aan. Jaap ging een eind verder ook op huis aan bij de sluis van Hansweert ging ? ook op huis aan Marion en Leen gingen richting Yerseke. Daar hebben we Leen thuis afgezet verder naar Wemeldinge.
 
Thuis aangekomen had ik bijna 70 km op de teller. Het was een super gezellige middag. Fietsmaatjes bedankt.

Marion 
 
Rit van 20 mei van de 28/30 groep.

Voordat we aan de rit begonnen was het de vraag welke route we zouden nemen, met als keuze eerst over de Mattemburgh en terugkomen over de Oesterdam of eerst richting Ossendrecht en dan terugkomen via de Mattemburgh om weer op huis aan te rijden. Na kort overleg kwamen we uit op de eerste optie met het idee dat we op de Oesterdam dan de wind in de rug zouden hebben.
 
Voor we Zeeland uit reden via de Oude Rijksweg had iedereen al de wind vol op de neus gehad. Na Heimolen kwamen we in iets rustiger vaarwater terecht doordat de bebossing die de straffe noord-oosten wind wat tot bedaren bracht. Helaas voor ons is er, net als op Zandvoort, een bocht met de naam Bos Uit. U begrijpt al dat vanaf hier de wind weer vrij spel had. Toch viel de windrichting voorlangs Halsteren mij niet tegen, want de snelheid bleef er goed inzitten. Op weg naar Tholen kwam de wind steeds wat gunstiger te zitten, maar toen begon ik mij af te vragen hoe we deze op de Oesterdam zouden krijgen. Op de dam zagen we al enkele zonaanbidders, in zomerse kledij, maar ook nog mensen met de jassen nog aan. Ter hoogte van het park konden we bijna de nieuwe rotonde zien, maar hier was het zicht wat beperkt door het hoogstaande fluitekruid. Het eerste deel van de dam was gezien de wind goed te doen en verderop kwam deze steeds gunstiger voor ons te zitten. Ook zagen we al wat hengels in de aanslag liggen om te proberen wat geep uit het water te bemachtigen (is het hier niet te koud voor?) Nadat we op de Oude Rijksweg waren beland vervolgden we onze weg achterlangs Krabbendijke, en het Blauwe Uusje om verder te rijden naar Yerseke. Hier aangekomen was het plan om de weg door het centrum te nemen, maar hier was de weg afgesloten. Na thuiskomst bleek dat er hier een zeer ernstig ongeval had plaatsgevonden. Na te zijn teruggedraaid vervolgden we onze weg via de boulevard van Yerseke en verderop De Dam waar we Robert nog een prettig weekeind wensten. De klim van de Postbrug nam weinig tijd in beslag met Paul en Adrie op kop. Adrie en Wim reden de Postbrug over om in Wemeldinge te raken, terwijl Paul en Andre de richting van Hansweert opreden op weg naar Kruiningen.
Na 89 kilometer zat de rit er weer op na opnieuw een waairit.

Groeten, en tot volgende week.

Andre Dek