7 juli

Kort verslag 30 groep

Op zaterdag 7 juli staat op de ritten kalender de Zeebra-tocht, een langere rit  die was uitgezet door de ritten commissie .
Op de parkeer plaats in Krabbendijke was het om 8:30 uur redelijk druk, alle groepen bijeen gezellig.
Onze groep ging op weg voor 197 km volgens onze navigator Rinus, de rit zou gaan via brabant, langs de belgische grens tot onder Breda en dan via het mastbos naar  Willemstad en vervolgens via de Volkerak sluizen naar Oltgensplaat.
Vervolgens naar de Philipsdam naar het eiland Tholen om daar via de dijken naar de Oesterdam te rijden en dan via de oude rijksweg weer terug te keren naar Krabbendijke.
We hadden een gezellige groep met 7 leden en een gastrijder, Marco Flipse, Rini Jakobsen, Paul v Koeverige, Hans Lindhout, Dennis Lobbezoo, Adrie Moelker, Rinus Verhulst en onze gastrijder Ko Minnaard .
De lekke band van Dennis onderaan de dijk bij Bath was onze enige materiële tegenslag  de koffiestop en de lunch hebben we helaas
moeten samenvoegen, door de beperkte horeca onder weg.
Maar toen we na het mastbos een bord langs de weg zagen staan met daarop
koffie met appelgebak werd er om middellijk gestopt. We werden begroet door een irritant blaffende hond op deze boerderij .
Maar eenmaal gezeten in de tuin onder de oude hoogstam fruit bomen ging de koffie en appelcake er wel in .
Even verder op verliet Dennis ons. Hij ging bij Galderen richting den Bosch.
De tweede stop was in Oltgensplaat, daar was het drukker dan bij de Koos Moerenhouttocht. De plaatselijke muziekvereniging trad er n.l. op.
Nu nog de trip afmaken,  bij enkelen van ons draaiden de benen niet meer zo soepel rond. maar op de oesterdam moest er toch nog even diep worden gegaan.
We hadden een gezellige dag, met een goed uitgezette route, Bravo Rinus onze dank hiervoor .
In Krabbendijke hadden we 97 km op de teller met een gemiddelde van 30 km per uur.

Groetend  Adrie

28 groep

Vandaag onze bijna jaarlijks terugkerende Zebra tocht.

Het beloofde zomerse weer houd stand, maar rijdend naar de startplaats dachten we oei donkere wolken boven Kruiningen.
De meesten waren al aanwezig. Arthur Kievit en Frans Sinke besloten om verschillende redenen met ons mee te rijden.
Zij waren onze navigators.We reden de rit van de 30 groep van vorig jaar.
Verder van de groep Leen de Koeyer, Jaap Houtekamer, Jos Meyers, Janneke Poley, Wim v Vossen, een gastrenner van camping Zon en Zee te Yerseke en ikzelf.
Op richting Brabant over het fietspad langs de Roelshoekweg richting Brabant, de Duintjes waar Leen nog nooit over had gehoord. Vertelde hem, rijden nu achter Mattemburgh langs. Leen komt wel ieder jaar op Bali maar in zijn eigen omgeving kent ie niet veel. Daarom geniet ie van onze tochten merk ik wel. Via Heimolen richting Wouw, Nispen naar Belgie  Horendonk waar de navigatie niet klopte,even teruggedraaid op naar Schijf. Lekker langs de bossen wat verkoeling gaf. Van Schijf richting Achtmaal.
Ik stelde voor om daar koffie te drinken. Er was me ingefluisterd door manlief dat het anders wel eens lang kon duren voor we een café tegen zouden komen dat op dit tijdstip open zou zijn.
We stopten bij een café met een mooi terras, de dame was druk aan het vegen, vertelde we zijn nog niet open, stukje terug is er een bakker.
Ja maar mevrouw: We willen graag koffie, wacht effe in zijn onvervalst Brabants dialect. Kwam ze terug met de eigenaresse die aan de slag ging om een lekker bakje te zetten. En heerlijke appeltaart (geen van de Sligro) Waar we vandaan kwamen Krabbendieke, nee Yese dat kende ze wel.
Der zoon had nog bij ene ..... gewerkt.
Alle mossels kwamen natuurlijk voorbij, niet die van Yese maar Duitse, Deense, van het Wad  enz... mmm voor mij allemaal hetzelfde, sorry niks bijzonders.
De appeltaart was zo lekker dat iemand het bordje nog wilde aflikken, dat heb ik weten te voorkomen.
Zitten tenslotte in goed gezelschap.....het was gezellig onder elkaar op het terras zelfs oude jaren 70 muziek voor ons.
In Achtmaal proberen de rit weer op te pakken richting Ostaaijen waar de Garmin totaal van slag raakte een lusje gemaakt zag ik.
Wat heeft de 30 groep hier vorig jaar gedaan...?
Naar Wernhout weer gepiep gepiep gedraai terug opnieuw. Frans en Arthur snapten het ook niet.  Nog naar Loenhout gereden ook daar een ronde gedaan. Op den duur zag ik staan Wuustwezel en wist daar het nieuwe fietspad dat langs Nieuwmoer gaat.
Daar wist Jaap weer de weg naar de Wildert naar de molen waar we een tweede stop inlasten. In de groep was dit  koffiegebeuren en maalderij  (molen) toch ook onbekend
Inmiddels was de temperatuur goed opgelopen en wilde een Radler  er bij sommigen wel in.
De bidons nog bijgevuld, vertrokken we Kalmthout Huijbergen, Ossendrecht het Zeeuwse tegemoet, een stevige zuidzuidwester was er op komen steken.
De kilometers kwamen aardig in de goede richting zeker voor de mensen van Kruiningen Yerseke Wemeldinge, Een mooi gevarieerde rit wat landschap betreft, aangename groep en een prachtige zonnige dag.

Nel Jakobsen