21 juli

30 groep

Op deze al warme zaterdagmorgen stonden er weer 6 Trappers van de 30 groep gereed voor een clubrit. De vertrekkers waren deze keer: Rinus Verhulst, Adrie Moelker, Arthur Kievit, Rini Jacobsen, Frans Sinke en Andre Dek.
Volgens de meesten stond er een noord-noord westenwind en viel deze keer de keus om een ronde over Noord -Beveland te rijden. Na Yerseke en de Postbrug draaiden we beneden aangekomen de Lurpseweg in om via Wemeldinge en Kattendijke naar het nieuwe fietspad rond de golfbaan te rijden. Aangekomen in Wilhelminadorp moesten we nog even wachten tot de brug weer naar beneden was, maar dat was bij deze temperaturen geen aanslag op de spieren.
Na het tunneltje van het Katse Veer ging de rit verder richting Kats,maar voor we hier waren werd er koers gezet naar Colijnsplaat waar we met gepaste snelheid doorheen reden. Onderweg was er natuurlijk ook tijd om over de vakantie te praten, de een is al een poosje terug, de ander net terug. En bij weer een ander staat bij wijze van sprekende auto geladen voor de reis. Zelf was ik net terug van een wandelvakantie in Oostenrijk,en probeerde ik vandaag de Loopspieren weer om te zetten in fietsbenen.Frans gaat volgende week een poging doen 3 maal de Mont Ventoux te beklimmen(op een dag).
Op de weg terug reden we ook nog door Wissenkerke, Geersdijk en Kortgene om het Katse Veer weer over te steken. Net voor onze neus gingen de lichten van de sluizen op rood, dus staken we even later over de andere sluis toch over naar Zuid-Beveland. Deze keer reden we ook nog door 's-Heerhendrikskinderen om dan even later het Poelbos achter ons te laten de A58 over te steken en de steven te wenden richting 's-Gravenpolder. De kassen bij Eversdijk, om na Schore kaai 85 te beklimmen. In de klim kreeg ik van Rini een zetje in de rug om de snelheid er een beetje in te houden, waarvoor vriendelijke dank. Wel kreeg ik de vraag of er misschien wat gewicht rond het middenrif was bijgekomen...... Dat laatste zou best kunnen.
Even later reden we over het sluizencomplex van Hansweert en zat voor Arthur en Andre de rit er weer bijna op. De rit van vandaag had een lengte van 91,5 kilometer met een gemiddelde dat voor iedereen te behappen was.

Andre Dek.