28 juli

28 groep

Wat een zomer !  Niks te klagen toch of toch wel! Voor de meesten te warm, ach die paar dagen, rustig blijven. Wat me verwonderd dat de mensen die klagen hiervoor wel 1500 km in de auto gaan zitten.
Maar deze zaterdagmorgen is de wereld weer wat opgefrist en staan er redelijk wat vertrekkers aan de start.
Vrijdagavond zag het er niet zo gunstig uit, onweer en regen. We vertrokken met 7 leden. Leen de Koeyer die afgelopen week even op en neer is geweest naar de Tour de France. Wat mossels koken voor personeel en bobo’s., 300 kilo. Mooie reclame voor Yerseke. De renners vond ie mager, erger dan op tv. Verder Janneke Poley, Wim v Vossen na een midweek vakantie met Nellie op de fiets naar Limburg. Ze hadden genoten van het weer en de omgeving. Jos Meyers, Jacco  v Koeveringe,  nieuw lid Joris Jakobsen en ikzelf.
Op richting Yerseke de Postbrug op waar we de 30groep steeds verder inhaalden, na de Postbrug sloegen zei de boomgaard in, en koos ik richting Kloetinge. De wind was inmiddels behoorlijk aangetrokken, en Joris keek op buienradar dit kan zelf op de fiets(speciale houder voor telefoon)en zei richting Nisse Heinkenszand, 's-Heerenhoek dan houden we het droog.
Bij 's-Heerenhoek verkozen we richting Lewedorp, de Piet langs het vliegveld, waar dus inderdaad net de bui was gevallen, richting Wolphaartsdijk te fietsen In de buurt daarvan raakte Joris ongelukkig een steen een klap en lek. De buitenband was nog heel gelukkig.
Het had nog wat voeten in de aarde want ik had een binnenband gegeven waar het binnenwerkje niet van was aangedraaid, au voor de mechanieker thuis.
Jacco memoreerde nog aan een voorval op de sluizen al wat jaartjes geleden, toen de ene na de andere luchtpatroon er aan ging, Dus Nel is zo verstandig om altijd een pompje mee te nemen. Ook Leen had nog een ouderwetse bij met een lekkere lange slag dus kwam goed van pas.
Via het Goese Sas, Kattendijke dijk, Wemeldinge vervolgden we de rit. Bij de Postbrug namen Leen, Janneke en Wim de weg naar huis.
Wij gingen deze keer langs het kanaal naar Hansweert, het bleek niet zo een slimme keus van me te zijn, we zaten minder achter het dijkje dan ik dacht. Het was stoempen.
Over de sluizen door de polder, oude rijksweg richting Krabbendijke, waar Jos nog alleen verder fietste naar Rilland. Bij terugkomst had ik 91,6 met een gem 28.5 op de teller.
Op naar volgende zaterdag voor de Keetie van Oosten-Hage tocht.
Hopend op een grote opkomst, want dit is een prachtroute.

Nel Jakobsen

 

De rit van de 30 groep.

De temperatuur was gelukkig een paar graden gezakt, maar nu stond er op deze zaterdagmorgen al een stevig windje. Deze keer stonden er weer 7 Trappers voor de 30 groep gereed voor een clubrit van de Trappers.
Afgelopen week keek ik naar de avondetappe en daar zat ook Fabio Jakobsen aan tafel. Het ging onder andere ook over een prijsuitreiking voor het talent van het jaar. Hier kreeg de presentator onder uit de zak omdat de naam op de trofee verkeerd was gespeld. Omdat er bij de 30 groep ook vaak een Jakobsen aan de start staat keek ik ook even hoe ik de naam zelf opschrijf,f out dus,Maar nu weet ik het .
Naast Rinie Jakobsen stonden ook aan het vertrek: Arthur Kievit, Jaap Kriekaard, net terug van een winterslaap, Rene Staal, Paul van Koeveringe, weer aanwezig na zijn valpartij, Adrie Moelker en Andre Dek.
Nadat we Yerseke voorbij waren doemde de Postbrug op en had ik het genoegen om deze naast Adrie als eerste van het peloton op te rijden. Het eerste stuk ging best goed maar verderop kreeg de wind steeds meer vat op mij. Beneden aangekomen reden we opnieuw de Lurpseweg in, maar deze keer sloegen we wat sneller naar links om even later tussen de boomgaarden door naar Kattendijke te rijden.
Na de brug bij Wilhelminadorp, opnieuw open, reden we langs de dijk van de Oosterschelde en die van het Veerse Meer langs Wolphaartsdijk naar de Piet. Deze laatste bestemming haalden we niet doordat er wat spetters vielen en het verderop richting Veere/Arnemuiden steeds donkerder werd. Later kwam Paul met een nieuw spreekwoord op de proppen; "Beter ten hele gekeerd dan ten halve natgeregend".
Vervolgens reden we dus terug door Wolphaartsdijk met verderop Eindewege en 's-Heer Arendkerke, waar we door het centrum reden om even later de A58 over te steken. Deze keer lag ook Sinoutskerke op de route naar 's-Heer Abtskerke en 's-Gravenpolder.
Van hieruit ging de route weer naar de dijk van de Westerschelde met wind in de rug tot de sluizen van Hansweert, waar Adrie weer naar huis reed. De rest stak het kanaal over en in Kruiningen bereikten Paul, Arthur en Andre de eindbestemming. Rene, Rinie en Jaap maakten de rit af naar Waarde en Krabbendijke. Aan het einde van de rit stond er ruim 77 kilometer op de teller.

Andre Dek.

Nog enkele foto's van Paul