1 september

Verslag 28 groep.

Het ziet er vandaag een stuk beter uit dan vorige week. Dus wel gemoed op pad richting Krabbendijke. Bij aankomst bleek er al een aardige groep aanwezig te zijn, die nog aangevuld werd. Na enige discussie over de windrichting, werd besloten om een rondje Oesterdam te rijden. Janneke gaf al direct aan, dat ze dit wel ver vond. We vertrekken met 10 personen.  Langs de zeedijk richting Rilland. Via het glastuinbouwgebied naar de Oude rijksweg richting Hoogerheide. Na het spoorviaduct linksaf. Hier besloot Janneke een andere route te nemen, waardoor we haar charmante gezelschap de rest van de rit moesten missen.  Vervolgens door de brabantse bossen  richting het noorden. Na het oversteken van de snelweg het nieuwe fietspad genomen. Een mooie route, maar wel een beetje oppassen voor tegenliggers met die bochten. De A4 overgestoken en verder richting Lepelstraat. Daarna een stukje door de polder richting Tholen. Altijd even oppassen om de weg over te steken naar de parallelweg naar de brug. Ik blijf het een ongelukkige kruising vinden. In het stadje waren meer fietsers onderweg, dus even rustig aan. Bovendien rijdt je vooraan gauw te snel, zonder dat je daar erg in hebt.
Na het stadje te hebben verlaten werd het tempo weer opgeschroefd. De Oesterdam op, die verder met een stevig tempo werd genomen. Om nog wat meer kilometers te maken werd besloten om aan het eind van de Oesterdam, linksaf te slaan en langs het spuikanaal te rijden. Hier besloten Koos Oggel en Kees Walraven om de kortste weg naar huis te nemen.
Aan het eind van het spuikanaal rechtsaf richting Waarde. Ter hoogte van Krabbendijke sloegen Jacco van Koeveringe, Joris en Nel  Jakobsen af richting Krabbendijke. De rest reed door richting Waarde. Omdat na Waarde het Waterschap de weg van een nieuwe grindlaag heeft voorzien, wordt besloten om buitendijks verder te rijden. Eerst nog even de eigenaren van “het spulletje” gegroet.  Ter hoogte van Den Inkel stak Dick van de Velde de dijk over, om binnendijks verder naar huis te fietsen.
De drie overgebleven leden rijden door tot de radartoren om daar binnendijks richting Wemeldinge te fietsen. Bij Vlake geeft Leen de Koeijer aan, dat de Postbrug deze keer net een brug te ver is. Wim van Vossen rijdt verder langs het kanaal richting Wemeldinge en Leen de Koeijer en ondergetekende rijden via Vlake door de Moer naar Yerseke. Na Leen bijna thuis afgezet te hebben rijd ik nog een klein stukje door Yerseke. Daarna een stukje Zanddijk. Vervolgens netjes de omleidingroute gevolgd en onderlangs de olzendedijk richting Oostdijk. Vanaf daar de laatste kilometers naar Krabbendijke en Rilland. Thuis aangekomen staan er 110 km op de teller. Een mooie afstand voor een prachtige fietsmiddag.

Jos Meijers
 

Zaterdagrit van de 30-groep,

De vakantieperiode is nu echt wel voorbij maar toch misten we nog vaste deelnemers bij deze zaterdagmiddag tocht van deze dag. Van de meesten weten wij wel de redenen. Zo hebben 2 vaste deelnemers, Rinus Verhulst en Paul van Koeveringe, met de YES fietsgroep de afstand tussen Kruiningen naar Nice in de achterliggende periode afgelegd. Ook de Mont Ventoux lag in hun route en ik begreep dat deze kleppers deze kuitenbijter allebei goed hebben verteerd. Wellicht dat zij zelf nog wel eens een stukje, met hun eigen ervaring, over deze mooie tocht voor onze website willen schrijven. Proficiat Rinus en Paul!!
Wij vertrokken deze prachtige zomerse middag met 6 deelnemers t.w. Adrie Moelker, Arthur Kievit, André Dek, Marco Flipse, Jan Neels en ondergetekende. Omdat de weinige wind die er stond volgens ons uit Noordelijke richting kwam, werd unaniem besloten om het eiland Tholen deze middag met een bezoek te vereren.
Via de Koedijk reden we langs de Provinciale weg richting Bergen op Zoom om na het spoorwegviaduct linksaf langs de Mattemburgh achterom Bergen op Zoom richting Tholen te rijden. Na Tholen werd de gebruikelijke route over de Oesterdam genomen om weer op Zuid-Bevelands grondgebied te geraken. Hierna werd de route langs Rilland, via Oostdijk richting Kruiningen genomen waarna ieder zijn eigen afslag kon bepalen.
Waren er nog bijzonderheden te melden? Eigenlijk niet veel. Behalve misschien dat het ons leek dat de wind op de Oesterdam in ieder geval niet meer Noordelijk was en dat Marco Flipse een krachtpatser is die toch nog wel eens even de 40 aan wilde tikken op deze dam. Het werd volgens mij uiteindelijk de 45 maar toen vergat hij wel op het einde linksaf te slaan naar de camping en reed zodoende deze middag weer een behoorlijk ritje van 127 km!!
Op mijn tellertje stond een afstand van 86,8 km met een gemiddelde snelheid die paste bij deze ideale weersomstandigheden en met de samenstelling van onze groep.
Tot slot: Volgende week is de laatst georganiseerde grote rit buiten de provincie Zeeland van dit jaar al weer. We gaan naar Limburg om daar nog eens lekker in de heuvels te genieten en/of af te zien. Ik hoop dat wij, als bestuur van TC de TRAPPERS, voor alle groepen op een grote opkomst mogen rekenen. Opgeven kan tot woensdag 5 september 22.00 uur naar mijn mailadres. Ik reken op heel veel mail.

Met sportieve groet

Frans Sinke