15 september

30 groep

Rinus Verhulst begon waar hij vorige week mee eindigde,namelijk op kop rijden.Samen met Leo Goeree namen deze heren de eerste kilometers voor hun rekening, dus was er geen sprake van een gezapig begintempo. In het zuchtje van deze kleppers volgden Hans Peter Eversdijk, Adrie Moelker, Andre Dek, Frans Sinke, Ronny Karelse,Paul van Koeveringe, Rene Staal, Jan Neels en Arthur Kievit.Even leek het erop dat het vanmiddag niet helemaal droog zou blijven, maar dit bleek achteraf mee te vallen.
De koplopers van dienst reden tussen de donkerste wolken door tot dat we in de buurt van Kwadendamme de donkere wolken achter ons lieten.Na het nodige bochtenwerk in de zak van Zuid Beveland kwam het peloton tot stilstand doordat Frans een steentje moest verwijderen tussen band en frame. Na deze snelle stop reden we met hernieuwde krachten verder langs het inmiddells weer geopende Klompekot. Na 's-Heerenhoek namen we de route over het viaduct richting Lewedorp en vervolgens via de bekende route langs de kleine piet en Wolphaartsdijk, waar op het moment dat wij daar reden ook de renners van de TMZ aan hun rit bezig waren.
Hierna reden we richting Katse Veer met doorkomst door het tunneltje en verderop het Goese Sas. Hier namen 3 Trappers een kortere weg waar Kees Wisse vroeger patent op had. Aangekomen in Wemeldinge was Adrie weer bijna op de thuisbasis, maar even leek het erop dat hij al vroeg de sprint naar de Postbrug begon.
Even later waren we dus echt aan de voet van de Postbrug en even leek het erop dat we in een gesloten peloton boven aan zouden komen. Ondanks dat Rinus en Leo het tempo opvoerden tot tegen de 40 km/uur was dit voor Ronny nog niet de limiet en kon boven aangekomen de bloementuil in ontvangst nemen.
Hans Peter reed boven aangekomen richting Kapelle en na de brug reed Paul langs het kanaal relaxt naar huis in Kruiningen.Jan en Frans waren in Yerseke weer op de thuisbasis aangekomen en Arthur en Andre verlieten de groep in Kruiningen.
Rene, Leo en Ronny reden vervolgens naar Waarde en Rinus moest toen nog alleen terug naar Krabbendijke.(Ik denk niet dat dit grote problemen heeft opgeleverd).Na deze rit rolden deze gegevens uit de fietscomputer:Gereden afstand 90,5 kilometer,Gemiddelde snelheid 31,6 kilometer per uur, 95 hoogte meters en een topsnelheid van 43 kilometer.

Andre Dek