22 september

28 groep

Vandaag stond de 2de Johan Geense herfstrit op het programma. Genoemd naar mijn vader, die 2 jaar geleden deze tocht ook nog reed.
4 dagen later kwam er een einde aan zijn geliefde hobby, toen hij tijdens het fietsen een fatale hartstilstand kreeg.
Toen ik bij fietscafe het Spulletje arriveerde, zag het al veel geel/rood. Door Frank en Sandra werd er bij de koffie een bolus aangeboden. Deze ging er bij de meesten lekker in. Een bakje koffie  of thee aangeboden door de club ook. Voor na de tocht werd nog een consumptie uitgedeeld.
Om half 10 zijn we vertrokken met vier groepen, met de gemiddelde snelheden 20- 25-28-30.
In de 28 groep reden er 2 gastrenners mee. Wij hopen natuurlijk dat ze besluiten om lid te worden van de club. 2 leden van de Trappers zouden kopwerk doen. Enkele keren werd er gewisseld. Ook onze gastrenner Marco deed erg zijn best.
Met de snelheid hadden deze heren geen probleem, heb hun er niet over horen klagen.
Van Waarde vertrokken we richting Hansweert waar we een klein buitje hadden en even schuilden onder de radartoren. Langs het Kanaal door Zuid-Beveland richting Vlake Yerseke buitendijks richting Roelshoek drie Haasjes, oude rijksweg Krabbendijke waar een van onze gastrenners door glas reed en LEK!
Dat het maar 1 iemand was viel nog mee, enkelen van ons reden er met voor- en achterwiel doorheen.
Voor Gawege namen we de  afslag richting Rilland, waar Jeannet Kievit ons opwachtte met drankjes en repen.  Deze zijn gesponserd door Leo Weeland.
Op naar de Bathsebrug. Op het motorcrossterrein was het een drukte.  Daar vinden morgen de NK Enduro kampioenschappen plaats.
We passeerden Non Plus Ultra  om de Rijzende Weg op te rijden. De messen werden hier even geslepen. Hoogerheide, Calven, een extra lusje met klimmetje, wat niet iedereen kent.
Op naar Ossendrecht linksom de polder in via de Havenweg met de kinderkopjes. Langs de Platte Hoeve, waar ooit een dak op heeft gezeten zo is mij verteld. In de Tweede oorlog kapot geschoten. De Bathsebrug voor de tweede maal passerend, draaiden we links richting Westerschelde.
De wind was behoorlijk aangetrokken, maar de sterksten onder ons hebben behoorlijk hun best gedaan. Bij de Zimmermanweg gingen we de Frederikaweg in naar de Valkenissepolder. Langs de Weelweg Waarde in, waar we opgewacht werden door de eigenaren Frank en Sandra.
Verwend werden we met allerlei soorten kaas en worst en de overige bolussen.
Iedere deelnemer kreeg nog een gratis setje lampjes op batterij mee naar huis.En het werd nog heel gezellig in het Spulletje!!
De deelnemers van onze groep Frans Sinke, Koos Oggel, Joris Jakobsen, Janneke Poley, Leen de Koeyer, Piet Schellekens, Nel Jakobsen,  Bram Kamerling, Hans Peter Eversdijk, Jaap Houtekamer, Wim van Vossen. De gastrenners Marco Kole en Creno de Keijzer.

Dank aan 't Spulletje voor hun gastvrijheid!

Nel Jakobsen
 

30 groep

Vandaag stond de Johan Geense herfsttocht op het programma. Weersverwachting was 's morgens droog en in loop van de middag regen, windkracht west 4.
De start was om 9.30 uur bij 't Spulletje in Waarde. Volgens de site zou het een tocht worden van 100 km waar iedereen aan mee mocht doen, met wisselende voorrijders.
Nou bij ons werden het 100 km! lang met twee dezelfde voorrijders.
Net voor 9.30 uur aangekomen bij 't Spulletje in Waarde bleek het al een behoorlijk druk. Het was goed geregeld, iedereen zat aan de koffie met een bolus.
Om klokslag 9.30 sprak Frans namens het bestuur de aanwezige toe. Bedankte iedereen voor hun komst, wenste iedereen een plezierige rit en benadrukte dat iedereen zich moest houden aan de geldende verkeersregels. Nadat de 4 groepen verdeeld waren bleek dat wij met 17 deelnemers waren. 1 vrouw en 16 mannen. 11 Trappers (Adrie, André, Arthur, Hans, Jaap, Johan, Leo, Paul, Rinus, Ronnie en onder getekende) en 6 gastrijders,
De route voor vandaag was gelijk aan de route van Trap es deur Reimerswaal. Oftewel de Zeeuwse 11-stedentocht: Waarde, Kruiningen, Vlake, Yerseke, Krabbendijke, Rilland, Woensdrecht, Hoogerheide, Calfven, Ossendrecht, Rilland-Bath en weer naar Waarde terug.
Toen de groep zich in beweging zette, nestelden de twee voorrijders zich op hun positie en hebben dit de hele route stug volgehouden. En dat hebben we geweten ook. Onderweg hoorde ik nog iemand zeggen: 't zijn net beesten daar van voren.
Zoals eerder gezegd ging de route langs Kruiningen, daarna langs het kanaal naar Vlake, door de prachtige Yersekse Moer naar de radarcontroles Wemeldinge. Daarna van Yerseke, Krabbendijke naar Rilland. In Rilland was er bij de gemeentewerkplaats koek & zoopie geregeld. Dit viel uiteraard in goede aarde.
Van Rilland ging het naar Woensdrecht, Hoogerheide, Calfven. In Calfven was er nog een wegomlegging, maar onder het motto 'Hier rijden we altijd, dus nu ook' moesten we nog door 3 zandbakken. Met de nodige stuurmanskunsten kwamen we daar ook door. Na Calfven en Ossendrecht waren we toegekomen aan de kasseienstroken. Gelukkig waren deze stroken van korte duur. Dit kan toch nooit goed zijn voor mens en materiaal.
Na Brabant achter ons gelaten te hebben ging het via Bath weer terug naar 't Spulletje in Waarde.
Na een lekkere kop koffie met bolus en een leuk cadeautje voor iedereen gingen wij weer terug naar de thuisbasis in Yerseke. Sommigen zijn nog wat langer gebleven. Het blijkt dat het nog lang onrustig is geweest in Waarde.
Samen met Kees de Leeuw (1 van de gastrijders) reed ik terug naar Yerseke.
Hij gaf de complimenten aan de vereniging voor het organiseren van de route en had een leuke en gezellige rit gehad, wat zeker voor herhaling vatbaar was. Hij gaf meerdere keren complimenten aan de twee voorrijders. Hij vroeg zich af wat die gegeten hadden, zoveel power.
Toen we in Yerseke terug waren wist hij het antwoord en zei hij: 'die twee zullen wel mossels gegeten hebben'.

Jan Neels