29 september

30 groep

Over de Kalmthoutse heide. Dit was het antwoord op de vraag waar we deze keer naartoe reden. Omdat de wind die er stond uit oostelijke richting kwam ging de rit vandaag weer eens naar het brabantse/belgische gedeelte van ons rittenbestand. De 30 groep ging deze keer op pad met de volgende Trappers: Leo Goeree, Adrie Moelker, Frans Sinke, Ronny Karelse, Rinus Verhulst, Rene Staal, Paul van Koeveringe en Andre Dek.
In het begin van de rit was het best wat fris, maar toen ik na een paar kilometer naast Leo kwam te rijden was dit snel over. In tegenstelling tot vorige week kwam iedereen weer op kop,voor sommigen misschien een kleine tegenvaller, maar iedereen wist nog hoe dat moest.
Frans had al bij de start aangegeven er een korte rit van te maken en reed ter hoogte van de schietbaan/golfbaan weer naar huis terug. De rest reed verder over het oude smokkelpad naar de grens om verderop de BASF rechts te laten liggen en de Noordlandbrug over te steken op weg naar Zandvliet.Van hier uit was Putte het volgende doel waar we goed moesten oppassen voor de bloembakken die dienen als snelheidsremmers.N u word er altijd al goed gewaarschuwd voor deze ongein,en vandaag was dit niet anders. Verder lagen er kapitale stulpjes/stulpen langs een laan, van een weg spreek je dan niet meer, dus dit moest Kalmthout wel zijn.Tussen Kalmthout en de Kalmthoutse heide moesten we nog langs een drukke weg en reden hier achter elkaar om het autoverkeer niet te hinderen.Hoewel Paul hier de snelheid rond de 35 kilometer hield zaten Leo en Rinus hier zeer op het gemak mee te peddelen.Op deze strook rijden de mannen van YES meestal vol gas dus is 35 per uur dan een sukkeldrafje.
Op de Kalmthoutse Heide is de schade van de brand van een paar jaar geleden nog goed te zien,maar dit zal ook wel weer goedkomen. Na Huybergen en Ossendrecht reden we weer richting het Zeeuwse waar we nog een automobiliste zagen die duidelijk de weg kwijt was, waarschijnlijk de file willen ontwijken en binnendoor rijden.
Na de Bathse brug reden we weer naar de zeedijk om die te volgen tot Kruiningen. Voor we hier waren klonk de kreet LEK achter uit het peloton en kwamen we tot stilstand. Adrie was de gelukkige om aan de slag te gaan met bandenafnemers, binnenband en luchtpatroon. Dit alles ging best wel snel en we waren dan ook weer rap onderweg. Rinus was wel snel doorgereden om het laatste stukje van Krabbendijke tegen Arnemuiden nog te zien.
Even later namen we in Waarde afscheid van Leo, Ronny en Rene en in Kruiningen waren Paul en Andre weer terug op de thuisbasis. Adrie reed alleen verder naar Wemeldinge om de rit compleet te maken. Aan het einde van deze snelle rit stond er weer ruim 91 kilometer op de teller.

Andre Dek