6 oktober

Laatste langere Trappersrit

Vandaag stond de laatste langere Trappersrit op het programma. De weergoden waren ons goed gezind, want er werd een zonnige dag voorspeld met weinig wind en hoge temperaturen. Misschien heeft dit mooie weer er voor gezorgd dat het aantal deelnemers van de 28 groep beperkt werd tot 6 leden. De Kustmarathon of de tuin winterklaar maken waren mooie alternatieven. Wel aanwezig waren: Jaap Houtekamer, Jacco van Koeveringe, Bram Kamerling, Jos Meijers, Wim van Vossen ( de beentjes losmaken voor de Wandelmarathon van de volgende dag) en Piet Eversdijk. Na overleg werd besloten om een rondje Veerse Meer te doen. De eerder genoemde weersvoorspellingen waren inderdaad uitgekomen, dus misschien voor de laatste keer dit seizoen in korte broek en korte mouwen. Jos vertelde dat hij deze morgen zijn fietsenleverancier had bezocht in Serooskerke en binnenkort zal overgaan tot de aanschaf van een nieuwe fiets met schijfremmen. Onze bikkel uit Wemeldinge had er weer zin in, dit keer samen met de ijsbreker uit Kruiningen. Jos vergeleek het met als twee paarden een kar trekken en het ene paard sterker is de kar ook wel eens van de weg af rijdt. Dat het op smalle fietspaden altijd oppassen is, werd ook deze middag weer bewezen. Een moment van onoplettendheid van Jaap zorgde ervoor dat hij bijna in botsing kwam met een Zeeuws wielertalent. Gelukkig beschikte de dame in kwestie over voldoende stuurvaardigheid en bleef een botsing uit. Bij de sluizen in Veere viel ons toch kleine groepje uiteen en moest er even worden gewacht. Besloten werd om op het drukke fietspad richting Vrouwenpolder achter elkaar te fietsen. Bij de Veerse Dam zagen we een lange file van Kustmarathon bezoekers. Op de dam zelf stonden de toeschouwers te wachten op de laatste deelnemers van dit unieke Zeeuwse evenement. Willem leidde ons naar de koffiestop aan het Veerse Meer. Bij aankomst bleek dit nieuwe etablissement Wimpy te heten. Onze Willem bleek hier samen met zijn Nellie vaste gast te zijn. Koffie met appeltaart voor 3,75 euro. De appeltaart werd dan ook nog opgediend met slagroom en ijs. Zie foto.

Wimpy had niets te veel gezegd en deze koffie met appeltaart verdient dan ook zeker een plekje op de lijst van een niet nader te noemen ex-Trapperslid.
Toen we verder gingen bleek de temperatuur toch wat gedaald en werd het tempo opgevoerd om de lichaamstemperatuur wat omhoog te brengen. Jos, die door de perenpluk, wat minder had kunnen trainen gaf te kennen dat het wel erg hard ging, dus werd de snelheid wat aangepast. De kasseien langs het Veerse Meer gaven Bram inspiratie om eens lekker door te trekken. Als de winter op komst is, dan krijgt de bakkerszoon uit Waarde het op zijn heupen en is ook de kramp ver weg. Via Wilhelminadorp en Kloetinge reden we richting Kapelle waar de schrijver er de brui aan gaf. 110 kilometer op de teller met een gemiddelde wat bij deze groep hoort. Willem wilde zich nog even testen op de Postbrug, veel succes morgen ook voor Trappersleden Bram Koeman en moeder en zoon Jakobsen. De rest reed richting huiswaarts. Een prachtige zonnige rit kon weer worden bijgeschreven. Jammer dat het aantal mensen van de 28 groep steeds kleiner lijkt te worden. Hopelijk zijn de anderen richting de snertrit wel van de partij.

 

Piet Eversdijk

Langere rit 30 groep van 6 oktober

Bij de start keek de meesten eens goed rond wie er allemaal wel of niet aan de start verscheen. Wanneer de stand op de ranglijst zo blijft komt de kampioenstrui weer om de schouders te zitten van iemand uit Wemeldinge. Adrie Moelker houd de eer hoog namens de 30 groep en Marion Schouten namens de 25 groep. Wanneer er nu een foto gemaakt word moet er toch echt een breedbeeldcamera aan te pas komen om iedereen er op te krijgen.(voor de eerste 3 van het klassement).
Vandaag stond er een langere rit op het programma met een start van een uur eerder dan gewoonlijk is. Na een korte beschrijving van de te rijden route,vYerseke, Wemeldinge, Kattendijke ,Kortgene, Kamperland, Veere, Arnemuiden, Nieuwdorp,,s'-Heerenhoek, Ellewoutsdijk, Hoedekenskerke en Hansweert,
Reden de volgende Trappers weg: Leo Goeree, Adrie Moelker, Rinus Verhulst, Rene Staal, Paul van Koeveringe, Jan Neels, Marco Flipse, Arthur Kievit en Andre Dek. Verder reed ook gastrijder Ko Minnaard uit Wemeldinge met ons mee.
Het tempo zat er gelijk goed in en dit bleef de hele rit zo. Aangekomen bij het Goese Sas haalden we Piet Schellekens in die gelijk aanpikte tot het Katse veer om dan weer een eigen route te volgen. Ook Adrie verliet hier de groep om huiswaarts te keren en dan naar Zoutelande te rijden voor de finish van de kustmarathon. Even voorbij Geersdijk kwamen we Hans Lindhout tegen die had deelgenomen aan de mtb van de kustmarathon. Op de veersedam was het zeer druk en moesten we goed oppassen .Aangekomen in Veere zagen we Wim van Vossen en Jan van Koeveringe wachten op de rest van de 28 groep. Wij gingen bij Bakker Bliek om de koffie met appelgebak.
Na deze koffiestop reden we het kanaal over en kwamen redelijk snel tot stilstand door een lekke band van Rene.Nadat ook dit probleem was opgelost waren we snel in Arnemuiden waar we de A 58 overstaken richting Nieuwdorp en later staken we ook het viaduct over bij s'-Heerenhoek. Na het Klompekot was Ellewoutsdijk ook nog een plaats waar we doorheen reden en hielden we hierna de dijk van de wester aan de rechterkant tot aan Hansweert .
In Kruiningen waren Arthur, Paul en Andre weer op de eindbestemming en de rest van de groep reed verder tot Yerseke, Waarde en Krabbendijke om de rit af te maken. Deze rit had een lengte van 116 kilometer, en met zoveel sterke renners een hoog gemiddelde van 2 kilometer boven de begroting.

Andre Dek