13 oktober

Verslag 30 groep van 13 oktober

Vandaag stond naast de Ronde van Lombardije ook de Tacx pro classic op het programma.De eerste is wat ver om naar toe te rijden,maar de Tacx classic kwam redelijk in de buurt langs. Nadat er eerst wat doorkomsttijden waren bekeken was het doel om de renners tegemoet te rijden.
Om half 2 reden de volgende Trappers van de 30 groep richting Nisse om de renners te zien: Wim van Vossen, vandaag overschrijving aangevraagd vanuit de 28 groep, Paul van Koeveringe, Hans Lindhout, Arthur Kievit, Rinus Verhulst, Ronny Karelse, Leo Goeree, Adrie Moelker en Andre Dek.
Na Kruiningen en de sluizen van Hansweert reden we langs de windmolens van Eversdijk richting het gemaal van 's-Gravenpolder om dan uit te komen bij de Zwaakse Weel waar we dan voor de eerste keer de renners aan ons voorbij zagen trekken. 4 man had hier een voorsprong van een kleine 7 minuten op een hier nog gesloten peloton.
Toen de renners eenmaal langsgekomen waren reden wij verder naar de Katse Heule om deze mannen nogmaals te zien. Deze oversteek via Nisse ,Sinoutskerke 's-Heer Hendrikskinderen was in no time gepiept mede door het snelle werk van de op kop rijdende Leo en Rinus. De snelheid liep hier met de wind mee op tot boven de 40 kilometer per uur en we waren dan ook ruim op tijd om de kopgroep en achtervolgers nogmaals te zien.
De kopgroep had wel 2 minuten moeten inleveren van de voorsprong .Eenmaal voorbij reden we iets rustiger langs de zeedijk langs het Goese Sas naar Kattendijke en verderop Wemeldinge. Aangekomen in Kattendijke namen we afscheid van Hans en in Wemeldinge van Wim en Adrie. Op weg naar de Postbrug hadden we de wind recht op de snufferd en was ik blij dat er deze keer niet iemand was die wat extra punten voor de bolletjestrui wilde veroveren,ik kon namelijk niet meer harder.
Na Yerseke naderden we Kruiningen,en hier namen Paul,bArthur en Andre de afslag centrum. Rinus, Leo en Ronny reden verder naar Waarde en Krabbendijke om de rit af te maken en ik denk niet dat op het laatste stuk het gemiddelde veel is gezakt.
Aan het einde van deze rit bleef de teller stilstaan op 71 kilometer.De hoogste snelheid vandaag was 47,5 kilometer.( op mijn teller)

Andre Dek