27 oktober

Vandaag de laatste rit van het zomerseizoen genaamd de snertrit.

Het was ook snertweer 's-morgensvroeg.
Maar wat was het een prachtzomer die niet begon in mei volgens liedje van Gerard Cox maar in April.
De Zeeuws-Vlaamse wandelmarathon liepen we met 28 Gr.
Denk dat er velen met mij eens op de buienradar hebben gekeken.
Na 13.00 uur zou het droog worden, maar rond de klok van 10.00 uur hadden de wegkapiteins overleg en werd besloten een mail en bericht op de site te plaatsen dat de rit zou worden afgelast.
Ging me de zon toch nog even schijnen. Om half 2 reed ik even naar de startplaats, om misschien een enkeling te waarschuwen dat er niet werd gereden.
Toen ik kwam aanrijden, reed er net eentje weg. Jos Meyers uit Rilland. Flink toeterend reed ik er achteraan, verstrooid en geïrriteerd (meen ik) keek ie me aan.
Inderdaad, als je iemand altijd ziet met helm en bril, denk je weleens ken ik die. Wat een kabaal.
De mail niet gelezen en de site niet bekeken, zei ie. Ik ga rondje, beetje jaloers keek ik hem na. En idd om kwart over drie kwam ie droog om de snert. Ronde achterom Goes gedaan.
Ongeveer 33 leden kwamen binnengedruppeld in het gezellige fietscafe Het Spulletje onderaan de dijk bij Waarde. Waar we weer gastvrij werden ontvangen door Frank en Sandra. Frank had een hele morgen in de soep geroerd vertelde hij.
Eerst dronken we een koffie of thee, enkelen zaten al aan de gerstedrank
Bij de heerlijke snert kregen we van Frank en Sandra een broodje Unox worst aangeboden. Zelf had ik iedereen hartelijk welkom gewenst en hield ik een kort praatje.
Piet Eversdijk maakte de clubkampioenen bekend dit jaar hebben we er liefst 2.
Adrie Moelker en Levien Koeman. De strijd is lang open geweest.
Ook voor de plekken 2 en 3.
Nellie Breker,  deze dame van 70 lentes,  behoorde tot 1 van de tweede plaatsen. Ze was zelf wandelend gekomen en ging wandelend terug.
Het werden een paar gezellige uurtjes.
Volgende zaterdag 3 november brand de strijd los voor de wintermusse.
Vast eentje uit Yese die daar voor gaat.
De nieuwe winterjacks zijn besteld en we hopen dat ze voor het einde van het jaar klaar zijn. Ze gingen zich er voor inzetten om dit voor elkaar te krijgen.

Nel Jakobsen