24 november

Yerseke, 24 november 2018

Zaterdagrit wintercompetitie.

Na 4 weken afwezigheid eindelijk weer eens een keer op de racefiets om samen met andere fietsmaatjes deel te nemen aan deze TRAPPERS zaterdagmiddagrit voor de wintercompetitie. Volgens de diverse weersvoorspellingen zou er vandaag veel regen vallen en ik had mezelf er al min of meer mee verzoend om ook deze dag weer voorbij te laten gaan in een luie stoel. Toch werd er aan het einde van de morgen geappt dat er liefhebbers waren uit Yerseke. Ik kon niet achterblijven en zodoende pikte ik bij Goof en Jan aan om naar Krabbendijke te koersen.
Akelig koud was het toen we tegen de matige wind in reden richting Krabbendijke. Ik was mijn wintermuts vergeten waardoor deze matige oostelijke wind behoorlijk koud aanvoelde op mijn kalende voorhoofd. In Krabbendijke bleken er toch totaal 12 bikkels te zijn om vanmiddag punten te pakken voor de begeerde Wintermuts Trofee. De familie Jakobsen was compleet vertegenwoordigd alsmede ook Paul van Koeveringe, Wim van Vossen, Ronnie Karelse, Piet Schellekens, René Staal en naast Goof, Jan en ondergetekende was nog een vertegenwoordiger uit Yerseke t.w. Leen de Koeijer.
We vertrokken richting “de Oost” voor een rondje wat net weer anders zou zijn dan vorige week t.w. via de polders reden we naar de Westerschelde zeedijk om het “smokkelpadje” voorbij Bath te nemen, langs de Scheldelaan over de Noordlandbrug naar Zandvliet. Vervolgens terug naar Ossendrecht om daar via de polder weer terug naar Bath te rijden om langs de zeedijk uiteindelijk bij Kruiningen uit te komen. Onderweg was de familie Jakobsen al afgeslagen en ook bij Kruiningen namen we afscheid van Paul, die nog even een pi(t)sstop nam, en Ronnie Karelse.
De overgeblevenen reden nog langs het kanaal om Piet bij de sluizen van Hansweert af te zetten en onze Wim bij de Postbrug achter te laten. In Yerseke stopten alle “Iesenaeren” en dé BIKKEL van deze middag, René Staal, reed vervolgens nog met soepele tred naar Waarde.
Bijzonderheden:

  • De meeste deelnemers hadden voor deze koude middag het deze week nieuw geleverde winterjack aangetrokken. Ik heb gelukkig alleen positieve reacties vernomen. Dat vind ik, samen met de andere bestuursleden, natuurlijk heel fijn want dat bevestigd dat wij samen uiteindelijk, naar het zich laat aanzien, een goede keus hebben gemaakt.
  • Ik had deze middag een goede 70 kilometer op m’n tellertje en heb, na toch een behoorlijke periode van afwezigheid, weer ontzettend genoten op mijn racefietsje.

Met sportieve groet
Frans Sinke