1 december

Yerseke, 1 december 2018

Zaterdagrit wintercompetitie,

Op mijn vraag of het vanmiddag droog zou blijven kreeg ik van Jan Neels geen direct antwoord, maar hij liet wel weten vanmiddag te gaan fietsen. Ook ons kersverse Trapperslid Kees de Leeuw, die ook in de Iesesche app-groep is opgenomen, liet zijn fietsboterham zien waaruit mij duidelijk werd dat hij ook voornemens was om mee te gaan.

Toen ik om even voor één naar mijn fiets liep vielen de eerste spetters……….
Toen wij in Krabbendijke arriveerden dachten we eerst alleen te zijn maar dé outsider voor de wintermuts van 2018-2019, Wim van Vossen, stond al te popelen van ongeduld om deze middag te mogen starten. Kort daarop arriveerden ook Jaap Kriekaard en Paul van Koeveringe.
Paul vertelde ons bij de startlocatie dat hij dit jaar voor het eerst in zijn lange carrière de 20.000 km wil volmaken. Hij moet na vanmiddag nog minder dan 1000 km dus het zou moeten lukken. Vorige jaar, zo liet hij ons weten, strandde hij in het zicht van de finish op 400 kilometer! Paul, ik ga ervan uit dat je dit jaar dit schitterende streven wel zult bereiken!!
In verband met de verwachte komst van Sinterklaas en de gestage natte weersomstandigheden werd unaniem besloten om vanmiddag een kort rondje te gaan maken. Eerst naar Bath om vervolgens langs de zeedijk naar Kruiningen te rijden waar Paul zou stoppen. Voor alle duidelijkheid: Hij had vanmorgen ook nog even 50 kilometer alleen gemaakt om zijn eerder genoemde mijlpaal te halen.
De rest reed richting de Postbrug om onze Wim af te zetten waarna we van de postbrug richting Yerseke reden. Om toch nog een beetje kilometers in de benen te krijgen werd net onder de afrit links afgeslagen om vervolgens richting radarpost langs de Breedschendijk naar Yerseke te rijden. Inmiddels was de regen nagenoeg gestopt….
Al met al toch fijn om op deze zaterdagmiddag even sportief bezig te zijn geweest. We hadden nog bijna 50 kilometer op de teller en 1 punt in de pocket voor de wintermuts van Leo.
Jaap Kriekaard moest nog naar Krabbendijke terug maar daar zal hij geen problemen mee gehad hebben want we kunnen gerust zeggen dat het lekker liep bij Jaap!!

Met sportieve groet
Frans Sinke