15 december

Yerseke, 15 december 2018

Zaterdagrit wintercompetitie,

Wat was het koud vandaag. Bereweer gewoon. Ik was eerst van mening dat op deze dag de ATB tocht door onze club werd georganiseerd maar dat bleek volgende week te zijn! Maar om nu weer heel de dag niets te doen vond ik geen goed idee en dus appte ik naar de fietsgroep uit Yerseke om te kijken of er nog meer liefhebbers waren. Alleen Jan, de grootste kanshebber voor de wintermuts 2018-2019, liet me weten ook mee te gaan.
Om exact 1 uur reden we samen weg richting Krabbendijke. De zuidoostelijke gure wind striemde op onze gezichten en de topsnelheid lag niet veel hoger dan 25 km/uur. Onderweg heb ik nog een paar keer getwijfeld om toch maar lekker naar de warmte terug te keren maar dat kan natuurlijk niet. De verwachting van mij was dat er niet veel liefhebbers zouden staan maar Jan was optimistischer en vertelde me dat er vorige week, ondanks de harde wind, ook veel deelnemers waren. Bij de parkeerplaats aangekomen bleek de animo nu toch minimaal te zijn. Piet Schellekens stond ons al op te wachten en Ronnie Karelse sloot nog aan zodat we om half twee met z’n vieren konden vertrekken.
Om onder deze barre omstandigheden een grote ronde te doen was wel erg heftig dus eensgezind werd besloten om eerst richting Bath te rijden om vervolgens langs het spuikanaal, langs de kassen en door Roelshoek, buitendijks langs de Oosterschelde weer terug naar de Zanddijk te rijden. Bij Roelshoek reden we onze voorzitster nog voorbij die de hond net uitliet. Volgens mij vond ze het niet erg dat ze niet op de fiets zat.
Bij de Zanddijk namen de Iesenaren afscheid van Piet en Ronnie. Toen ik thuiskwam had ik toch nog dik 45 kilometer op de teller en was ik toch tevreden met mezelf. Het winterjack is gewoon super!!

Met sportieve groet
Frans Sinke