22 december

Vandaag was weer al de 8ste winterrit. Nog 1 zaterdag te gaan en 2018 zit er weer op. De buienradar gaf nog wat buien aan, maar Zeeland gingen ze vanmiddag althans voorbij. We kregen zowaar nog een beetje zon.
Eigenlijk stond er voor vanmiddag een ATB-rit op het programma vanaf Stelleplas te Heinkekenszand. Maar gezien de regenval van de laatste dagen hebben we gisteravond besloten deze af te lasten.
Piet Schellekens had de website niet meer bekeken en stond dus alleen daar aan het vertrek. Hij vertelde me dat het redelijk te doen was, en had nog een 45 km gereden. Omdat die tocht niet doorging stonden we vanmiddag met zijn elven aan de start.
Hans Lindhout, Adrie Moelker, Paul van Koeveringe de kilometervreter (hoopt morgen de 20.000km vol te maken) proficiat Paul! Janneke Poley, Ronny Karelse, Wim van Vossen, Johnny Minnaard (was lang geleden) Jan Neels, Rinie en Nel Jakobsen en Frans Sinke.
Via de Oostdijk, naar de sluizen van Hansweert, waar Janneke al richting Kapelle is gegaan. Eversdijk, 's-Gravenpolder, Kwadendamme, richting Ovezande, Heinekenszand, waar Wim toch nog even dacht te gaan ATB-en op de racefiets, correctie Wim nog een afslag verder.
Heinekenszand, Eindewege waar Hans naar zijn woonplaats  's-Heer Arendskerke afsloeg. De wind werd ons toen ook beter gezind.
Bij Eindewege  kwam de trein er aan werd gelijk maar even een plaspauze ingelast. Door Wolphaartdijk, de zeedijk, Goese Sas, Kattendijke, Wemeldinge, waar we Wim en Adrie gedag zeiden.
Het tempo werd nog wat opgeschroefd, wensten toen Frans en Jan goede dagen in Yerseke.
Paul reed via de Molendijk naar Kruiningen, Ronny ging via Oostdijk naar Waarde en met Johnny en Rinie reed ik naar Krabbendijke.
Met deze rit had ik 85 km in de benen en lekker gereden, met een mooi gemiddelde Verder wens ik ieder fijne dagen!

Nel Jakobsen.