5 januari

Verslag 5 januari

De eerste zaterdagrit van 2019 lokte 10 deelnemers naar de start in Krabbendijke. Nadat we elkaar het beste voor 2019 hadden gewenst, was het om half 2 tijd om op de fiets te stappen.
De keus voor een te rijden route viel deze keer op Noord -Beveland. Het deelnemersveld van vandaag bestond  uit:Jan Neels, DE winterbikkel bij uitstek, Rene Staal, Leo Goeree, Wim van Vossen, Piet Schellekens, Arthur Kievit, Paul van Koeveringe. In 2018 20000 kilometer, Hans Lindhout en Andre Dek.
Vandaag reed ook een gastrijder mee uit Koewacht om deze kant van de Westerschelde ook eens te verkennen. Aangekomen in Yerseke namen we al afscheid van Rene en Wim sloeg aangekomen bij het Katse Veer ook terug naar de thuisbasis. De 8 man die overbleven vervolgden hun rit naar Kats, om dan richting Colijnsplaat te fietsen. Deze plaats lieten we deze keer rechts liggen tot we de doorgaande weg naderden van Colijn naar Kortgene. Hier was ik al een poos niet geweest, want er ligt nu een prachtig fietspad over de gehele lengte van deze route. Bij de molen van Kortgene liepen we een kleine vertraging op doordat de brandweer de auto op het fietspad had geparkeerd,maar er werd door ons niet met bidonnen of iets dergelijks gegooid.
Na de Katse Heule namen we afscheid van Hans die rechtdoor naar huis reed,terwijl de rest het tunneltje inreed op weg naar het Goese Sas.Het oversteken van het kanaal leverde voor Jan een klein probleem op door een tegenligger(niet gezien). Op weg richting Wemeldinge liet Piet zien dat de vorm zo vroeg in het seizoen al goed aanwezig is(Er werd gevraagd wat hij had gegeten)
De klim naar de Postbrug liep deze keer via met fietspad aan de kanaalzijde, dus met een kortere klim. Piet reed verder langs het kanaal tot Hansweert,waar de rest de Postbrug beklom. De vraag hoeveel Watt we hadden geleverd bleef zo dicht bij Yerseke niet onbeantwoord.
In Yerseke was Jan weer thuis en de 5 die overbleven reden langs de Molendijk/Zanddijk verder. Hier kwamen we stil te staan door een lekke band van onze gastrijder, maar ondanks de vraag of we moesten wachten gaf Leo aan dit niet te doen, want hij zou zijn vriend wel helpen met de bandenwissel.10 minuten later zat voor de mannen uit Kruiningen de rit er weer op na een rit die een lengte had van 81 kilometer.

Andre Dek