12 januari

Verslag 12 januari ATB Kloetinge

Op het winter programma stond voor deze dag de Atb tocht te Kloetinge .
Het weerbericht voorspelde in de loop van de morgen motregen en s middags regen, geen gunstige omstandigheden .
Ik besloot toch te gaan, mijn regenjack aan en op de fiets naar Kloetinge. Onderweg nog wat spetters  maar toen ik om 11:45 uur op het Wesselo park aan kwam
was het droog. Het was er al behoorlijk druk.Ik heb mijn regenjack uitgedaan en in de kantine opgehangen en achtergelaten .De afspraak was om12:00 uur verzamelen, maar ik zag nog geen Trappers leden.
ik heb me ingeschreven en na enige tijd wachten ben ik naar buiten gegaan om na een rondje over het parkeerterrein toch maar van start te gaan.
We vertrokken richting Kapelle, via het tunneltje en de spoorwegovergang aan de oostmolenweg, linksaf door een boomgaard langs de spoorlijn naar de welput
en dan door het jachtse bos ,om via de terp in de Groe naar's-Gravenpolder te fietsen. Door het natuur gebied de Zwaakse weel richting Nisse te gaan om via de smalle paden naar de verzorgings plaats te fiertsen..Daar stond de warme thee , sportdrank, zoetekoek en banaan al klaar.
Er was een gezellige sfeer daar. Men was tevreden over het parkoers wel wat zwaar maar geen modder. Gelukkig droog maar behoorlijk wat wind,  zin om verder te gaan.
Richting de schaaps kooi rechtsaf de bekende dijkjes op, om achterom Heinkenszand op stelleplas uit te komen, daar wachte de single track van de Borselse atb route op ons .
Na stelleplas moesten we via de oude spoorlijn naar eindewege om na het bruggetje linksaf de spoorlijnovergang over te gaan en na 100 meter rechtsaf een dijk op te gaan. Een zwaar lang stuk dat doorliep tot aan Terlucht bij het weeltje , hierna door Terlucht naar de Schenge dijk om via Goes noord naar het Mtb terrein van Extreme te gaan.
Daar werden de klimspieren nog eens stevig onderhanden genomen, waarna het terrein rondom de hollandse hoeve nog gepasseerd moest worden om uit te komen bij de kreekjes in woonwijk  de mannee. Via het fietspad en het park aan de oranjeweg reden we weer over het fietspad naar de manneeweg en daar wachtte ons nog de bekende boomgaard.
We dachten een modderpoel, maar gelukkig hij bleek er goed bij te liggen. De laatste horde was genomen, terug naar de finish op het Wesseloo park.
Onder het genot van een kop erwtensoep in een bom volle kantine was ik blij dat ik deze tocht heb gedaan .
Mijn conclusie is: een pittige tocht over een zwaar terrein met weinig of geen modder, droog weer en een stevige wind.
Voor zeeuwse begrippen een behoorlijk aantal deelnemers. Jammer dat er zo weinig trappersleden aanwezig waren .

Adrie Moelker

 

Winterrit van 12 januari.

Windkracht 6 met kans op motregen en windstoten van 70 km/uur. Dat was het weerbericht van 12 uur deze middag. Diegenen die deze keer naar de start reden wisten dus ongeveer wat er te verwachten was. Ondanks dat waren er toch 7 man die de elementen gingen trotseren.
Vandaag waren dat:Kees de leeuw, Paul van Koeveringe, Hans Lindhout, Jan Neels, Rene Staal, Frans Meijaard en Andre Dek.
Het eerste stuk van de rit was gelijk aan die van vorige week, maar deze keer reden we niet richting Noord-Beveland, maar ging de rit terug naar 's-Heer Hendrikskinderen. Ter hoogte van Wilhelminadorp vertelde Kees over de pechgevallen met de fiets de afgelopen weken, zoals lekke banden en spaakbreuk.De mededeling dat je na een spaakbreuk de eerste 1000 kilometer niet boven de 30km/uur mag rijden kwam blijkbaar niet geloofwaardig over. Deze snelheid was verre van haalbaar met de straffe wind tegen zo vroeg in het nieuwe jaar. Nadat we HH Kinderen achter ons hadden gelaten, Hans netjes thuis afgeleverd, reden we even later door het Poelbos op weg naar het viaduct over de A 58, die met behoorlijke snelheid werd genomen. Inmiddels kregen we de wind lekker mee en liep de snelheid op tot ruim boven de 30km/uur, maar dit leverde voor niemand problemen op.
Nadat we 's-Gravenpolder voorbij waren reden we over de dijk van Eversdijk naar Hansweert, waar Frans de afslag Wemeldinge nam. De rest bedwong de Van Der Straaten klim om even later het kanaal over te steken.
Bij de kruising Zanddijk/Zandweg reden Paul en Andre naar Kruiningen, waar Kees, Jan en Rene verder reden naar Yerseke en Waarde.
Vandaag reden we bijna 62 kilometer en op een klein buitje na waren de weergoden ons goed gezind.

Andre Dek.