19 januari

Winterrit van 19 januari

Vandaag een echte winterrit met een temperatuur van een graad of 2 met een zuid-oostenwind. Dit was een goede gelegenheid om de nieuwe winterjassen te testen. Deze keer stonden er 12 Trappers aan de start voor een wintertraining. Dat waren: Hans Lindhout, Jan Neels, die vooraf aangaf er een kortere rit van te maken, Paul van Koeveringe, die de druk op de ketel blijft zetten voor de wintermuts, Nel Jakobsen, Rinie Jakobsen, Rinus Verhulst, Goof Tromp, Frans Sinke, Arthur Kievit,  Wim van Vossen, Adrie Moelker en Andre Dek.
Omdat de wind uit het oosten kwam reden we richting Brabant over het fietspad langs de oude rijksweg tot de afslag naar Woensdrecht. Jan reed hier terug naar Yerseke. Eenmaal in Woensdrecht namen we bij Non Plus Ultra de afslag naar het zeeuwse, maar na een kilometer ging de rit verder naar links om daar de A4 over te steken. Nadat we de Bathse Brug over waren reden we verder naar de zeedijk om bij Bath de buitenkant van de dijk te kiezen.Met de wind in de rug en een gangetje van 29 km/uur was dit voor niemand een probleem. Nadat we Waarde voorbij waren reden we naar Kruiningen waar de afvalrace begon.
De mannen uit Kruiningen reden nog een lusje naar de Vlakebrug om de rit af te sluiten. De winterjassen hebben de test goed doorstaan en zijn dus een goede koop geweest. De rit van vandaag had een lengte van 61,8 kilometer.

Andre Dek