26 januari

Yerseke, 26 januari 2019

Zaterdagrit wintercompetitie,

Wat een week was de afgelopen week zeg. Het begin van de week veel sneeuw en ’s nachts behoorlijk wat vorst maar zo tegen het weekend alsmaar beter zodat ook deze zaterdag, ondanks de slechte weersverwachting,  weer een uitgelezen dag was om een rondje door het Zeeuwse landschap te fietsen.
Toen wij vanuit Yerseke naar Krabbendijke reden zag ik ver voor ons de duidelijk herkenbare TC de TRAPPERS-shirts van Wemeldinge blinken en toen wij het “blauwe huisje” bij de spoorovergang naar Oostdijk passeerden kwam er weer een behoorlijke groep met deze schitterende kleuren in het gezichtsveld. Dat waren de mannen uit Kruiningen e.o.  Vanaf de bekende startlocatie aan de Parallelweg reden wij deze middag met totaal 13 man ( inderdaad, geen vrouwen deze keer) weg om ons rondje te doen. De winterkleppers bestonden deze middag uit: Rinus Verhulst, Johnny Minnaard, Paul van Koeveringe, Arthur Kievit, André Dek, Piet Eversdijk, Hans Lindhout, Wim van Vossen, Adrie Moelker, Goof Tromp, Kees de Leeuw, Jan Neels en ondergetekende.
Adrie Moelker, onze wegkapitein,  had op een duidelijke wijze de hoofdlijnen van de route uitgelegd dus vertrokken we richting Yerseke om vervolgens via de Postbrug richting Kloetinge te rijden. In Kloetinge namen we de afslag naar het Goes Meer om vervolgens door het Goes Meer, over de brug rechts lang het kanaal, naar het Katseveer te rijden.
Er werd met een behoorlijk tempo gereden door de sterke mannen in de groep. Na het Katseveer reden wij langs de dijk richting Wolphaartsdijk om daarna koers te zetten naar Eindewege. Door ’s Heer-Arendskerke naar het viaduct over de A 58.  Op het viaduct werd er tempo gemaakt om als eerste boven te komen waardoor er enkele kleppers wat achter bleven. Net voor de kruising, waar het wegdek behoorlijk glad is, keek ik achterom om te kijken hoever de achterblijvers waren om vervolgens het achterwiel van Arthur aan te tikken en waarna ik dat lenige lichaam van mij even in allerlei bochten over het asfalt liet glijden. Gelukkig viel de schade mee. De wielen werden even rondgedraaid, de remmen wat bijgesteld, de vitale functies werden gecontroleerd door onze eigen koersarts, en ik kwam er vanaf met een paar schrammetjes waarvan ik tegen mijn vrouw maar heb gezegd dat het scheerapparaat was uitgeschoten. Uiteraard zit de schrik er vanaf dat moment wel in.
Na deze gebeurtenis reden we weer verder achterom Goes door de Poel om vervolgens na het stoomtreinspoorlijntje, waar Hans Lindhout afscheid nam,  over te steken zodat we tenslotte bij het ANWB station bij de Vierwegen uitkwamen. We reden langs de Provinciale weg richting de Vlakebrug waar we bij de Caisson afscheid namen van Piet Eversdijk. Net voor de Vlakebrug sloegen de mannen uit Wemeldinge af en net na de Vlakebrug pakten de groep uit Kruiningen en Krabbendijke het fietspad richting Kruiningen. Ook Goof en Kees reden nog mee ( of ze wisten niet dat wij rechtdoor reden?) maar Jan en ik reden rechtdoor naar de Zanddijk waarna wij de afslag Yerseke pakten. Totaal had ik dik 70 kilometer op de teller hetgeen overeenkomt met de wens die ik voor de start aan de koerskapitein had doorgegeven. Proficiat Adrie, het was een hele mooie route enne…bedankt voor jullie goede kameraadschap. Ik zal in de toekomst proberen op mijn fiets te blijven zitten.

Met sportieve groet

Frans Sinke