16 februari

Yerseke 16 februari 2019

Zaterdagrit wintercompetitie,

Wat een superdag was het vandaag. We werden deze morgen gewekt door een heerlijk zonnetje en het beloofde een prachtige dag te worden. Weliswaar was de temperatuur wellicht iets lager dan de dag er voor, maar om te fietsen was het echt een mooie dag.
’s-Morgens de fiets klaar gemaakt en om 13.00 uur stond Jan Neels al in de Langeville te wachten op mij. We reden samen naar Krabbendijke waar we onderweg mijn zwager Piet Nelis passeerden. Hij was aan het bellen, maar pikte even later bij ons aan richting Krabbendijke. Toen vertelde hij ons dat hij vanaf volgende week mee gaat rijden met ons en lid wil worden van TC de TRAPPERS.
Toen we arriveerden waren we niet de eersten want er stonden heel wat liefhebbers te wachten. Ook waren er deze keer 4 gasten waarvan één jongen (excuses maar helaas ben ik zijn naam vergeten) uit Krabbendijke, die een paar keer mee wil rijden om te kijken hoe het bevalt. Daarna overweegt hij om wellicht lid te worden van onze vereniging. Dat zou mooi zijn!!                                                                  
Bij de startplaats is het meestal een gezellig babbelkwartiertje en ook nu ontstond de nodige hilariteit toen Paul mij herinnerde aan de premie die hij had uitgeloofd als ik Jan Neels zou verhinderen om aan de start te verschijnen zodat hijzelf de felbegeerde Goereaanse wintermuts in zijn bezit kan krijgen. Sorry Paul, ik kreeg de kans niet want Jan rijdt gewoon voor mij en ik ben al blij dat ik zijn wiel kan houden!!
Bij de start stond, na de vier gastrijders, een gemêleerd gezelschap t.w. uit Waarde: Leo Goeree, Marco Flipse en René Staal, uit Kruiningen noteerden we de kleppers Paul van Koeveringe en Arthur Kievit, vanuit Krabbendijke Rinus Verhulst en Yerseke was vertegenwoordigd met Jan Neels en Frans Sinke. Van buiten Reimerswaal, en wel uit het pittoreske Wemeldinge, stonden te popelen: Wim van Vossen, Adrie Moelker en Frans Meijaard. En tenslotte was namens het bloesemdorp Kapelle Piet Eversdijk aanwezig. Dit resulteerde in een start met 16 deelnemers totaal. Dan mogen we toch niet klagen over een slechte opkomst denk ik!
Onze koerskapitein had voor deze middag een mooi rondje in petto. We startten richting de kern van Krabbendijke richting Gawege waarna we koers zetten naar Waarde. Bij Waarde namen we de buitenkant van de Westerscheldedijk om geen last te krijgen van de voorjaarstrainingen bij den Inkel. Net na de radarpost ontwaarden wij een Trappersshirt dat bij de eigenaar Bram Kamerling hoorde. Bram reageerde alert op de langdurige en luidruchtige belsignalen zodat het TRAPPERS peloton gelegenheid kreeg om onze Bram te passeren en hij achteraan aan kon sluiten.
Daarna staken we de sluizen van Hansweert over om vervolgens door Schore richting de zeedijk te rijden en via Hoedekenskerke naar Baarland te rijden. Vervolgens reden we via Oudelande en door Ovezande langs Nisse en Heinkenszand richting ’s Heer-Abtskerke waar we de spoorwegovergang van de stoomtrein passeerden. Daarna over Kloetinge naar de Postweg waar we achtereenvolgens Piet Eversdijk bij Kapelle, Wim van Vossen en Adrie Moelker bij de Postbrug afzetten. Voor Jan Neels en mij was de eindstop in Yerseke waar we dan ook afscheid namen van de overige deelnemers.
We kunnen terugkijken op een prachtige tocht die, wat mij betreft, precies lang genoeg was en onder ideale omstandigheden werd afgelegd. De totale afstand die ik op mijn teller zag staan was 75,53 km met een gemiddelde snelheid van 29,65 km/uur. Ik zou zeggen: Mooi en hopelijk krijgen wij het komende fietsseizoen nog veel van deze perfecte dagen.

Met sportieve groet
Frans Sinke