23 februari

Yerseke 23 februari 2019

Laatste zaterdagrit wintercompetitie,

Vandaag was het weer zo een superdag. Vorige week dachten we nog dat het toen wel een unicum was voor februari maar volgens mij was het vandaag nog lekkerder weer. Vanuit Yerseke vertrokken we vandaag met z’n vieren t.w. Jan Neels, Goof Tromp, mijn persoon en ons kersverse lid Piet Nelis.
Onderweg hadden wij al een vermoeden dat het druk zou zijn vandaag, maar toen we aankwamen dachten we eerst dat er nog niemand was. Dat was een vergissing want achter een vrachtwagen stond al een behoorlijk aantal liefhebbers verscholen. Ook Geoffrey Barbery was weer van de partij en hij liet tevens weten dat hij lid wil worden van onze fietsclub. Op één dag twee leden d’r bij, dat is een pittige dag voor onze secretaris Hans Lindhout!.
Zoals ik al opmerkte: veel gezichten bij de startlocatie. Ik hoop dat ik niemand vergeet maar ik heb gezien: Rinie en Nel Jakobsen, Rinus Verhulst, Leo Goeree, Wim van Vossen, Frans Meijaard, Adrie Moelker, Paul van Koeveringe, Hans Lindhout, en de al eerder genoemde leden, Geoffrey, Jan, Goof, Piet en ondergetekende. Verder sloot nog een gastrijder uit Woensdrecht aan die de gehele toer is meegereden en toen we bijna de hoofdstad van Reimerswaal naderden ontwaarden we nog een trappersshirt dat bij Arthur Kievit hoorde. Hij sloot ook nog aan voor de extra lus naar de Postbrug.
Deze middag is ook de winterkampioen voor het seizoen 2018-2019 vast komen te staan. Alhoewel er aanwezigen waren die hoopten dat onze Jan wat verlet zou krijgen voor de start, was Jan tijdig aanwezig bij het startschot van de laatste rit en is daarmee de enige en onbetwiste winterkoning 2018-2019 van TC de TRAPPERS. Een beetje tegenvallend was wel dat hij ons niet verraste met een ludieke actie zoals een versiering op z’n helm o.i.d. Maar volgens Jan zijn de stickers tegenwoordig van een dermate goede kwaliteit dat deze grap een nieuwe helm kost en daarvoor is de vergoeding van de wintermuts niet toereikend om de kosten te dekken.
Deze keer reden we, in verband met de windrichting, richting het Brabantse land. Langs de Roelshoek, door de polder en langs de kassen naar het fietspad van de provinciale weg. Daar sloegen we linksaf over de Kreekrakbrug om vervolgens bij het viaduct van de A58 linksaf te slaan naar Mattemburgh. Daarna over Heimolen via de Huibergselaan naar………u raadt het al Huijbergen. Dwars door Huijbergen naar Ossendrecht waar we weer alsmaar meer de Zeeuwse zilte zeelucht gingen ruiken. Dit fenomeen bepaalde tevens het tempo dus ….het ging lekker langs de zeedijk naar Waarde. Na de beruchte bocht bij Waarde werd weer de zeedijk opgezocht om vervolgens via Kruiningen, waar we afscheid namen van Rinie en Nel, langs het kanaal naar de Postbrug reden. Daar werd het kaf van het koren gescheiden waarna het kaf verder reed naar Yerseke, Kruiningen en Krabbendijke.
Ikzelf heb een supermiddag beleefd met ca. 80,9 km op mijn teller afgelegd en dat onder ideale omstandigheden. Ik hoop dat iedere deelnemer dezelfde ervaring heeft gehad en hoop tevens dat we nog veel van deze dagen tegemoet mogen zien in 2019.
Volgende week starten we weer met de verschillende groepen. Wij als bestuur van TC de TRAPPERS hopen op een goede opkomst.

Met sportieve groet
Frans Sinke