2 maart

Het zag er nog niet zo onaardig uit vanmorgen, toen ik met de viervoeter de gebruikelijke morgenronde maakte. Wat zijn we de afgelopen weken verwend geweest, je zou denken dat het april/mei was. Renners in zomeroutfit eind februari!! Dat kon natuurlijk niet zo blijven, het neerslagtekort is groot. Zelf zijn we heel de tuin op de schop aan het gooien, en dan zie je hoe droog het is.
Zou het vanmiddag ook nog zo mogen zijn, dacht ik.
Tegen het middaguur was het al behoorlijk grijs en we twijfelden er aan om te gaan. De buienradar gaf niet veel mm'ers regen aan, we waagden het er op.
Zelf een startrondje vooraf tegenwoordig, even wat warmdraaien.
Vond het nog niet tegenvallen wat er was komen opdagen, al was de 30 groep in de meerderheid.
Van de 28 was Jos Meyers aanwezig met zijn nieuwe Stevens met schijfremmen. In een mooi zwart/rode kleurstelling. Jacco van Koeveringe, Joris Jakobsen, bijna nooit te missen Wim van Vossen en ikzelf Nel Jakobsen.
Van de 25 groep alleen Bram Koeman en Marion Schouten. Levien moet verstek laten gaan, zijn oog is deze week schoongemaakt. Jos en Marion zijn met ons meegereden.
Het begon te miezeren en bij Den Inkel besloten we om langs Hansweert het kanaal te volgen richting Postbrug, via Yerseke terug te keren huiswaarts.
Marion en Wim gingen daar richting Wemeldinge, maar Jos besloot toch met Bram mee te rijden via Kapelle en dan huiswaarts te keren naar Rilland.
Ieder had zo nog ongeveer 40 km op de teller. Zelf was ik al goed nat (zonder spatbord) Tot mijn verbazing was Rinie al thuis, die wilde na ziek te zijn geweest ook niet te nat zijn.
Degene die doorgereden zijn hebben het misschien nog best wel goed getroffen.

Hopelijk tot volgende week allemaal!
Nel Jakobsen